1928-ban, közadakozásból építették

2018.10.12. 14:00

Megújul a kanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Ház tetőszerkezete

A Móricz Zsigmond Művelődési Ház épületén egyéb felújítások után most a tetőszerkezet javítása van soron, önkormányzati támogatásból.

Pásztor András

A város egyik legnagyobb múltú kulturális intézménye Fotó: Sz. A./Zalai Hírlap

Tóth Nándor alpolgármester elmondta: az 1928-ban, a kiskanizsai polgárok adakozásából és kezességvállalása nyomán felépült művelődési ház a város egyik legnagyobb múltú kulturális intézménye. Az önkormányzat már csak ezért sem teheti meg, hogy az épület állapotával nem foglalkozik.

– Szerencsére a kiskanizsai lakosság is szívén viseli az épület sorsát, nemrég helyi kezdeményezésre a falak szigetelését oldották meg a városrészben élő civilek – mondta el az alpolgármester, majd hozzátette: az épület tetőszerkezetén több apró javítást kellett elvégezni, illetve magát a tetőfedést is meg kellett újítani.

A város egyik legnagyobb múltú kulturális intézménye Fotó: Sz. A./Zalai Hírlap

A munkálatok szeptember végén kezdődtek, és várhatóan december közepére be is fejeződnek, a kivitelező 15,5 millió forintért vállalta a munkát.

Tóth Nándor elárulta még: a tetőszerkezet felújítását követően – reményei szerint már a következő évben – a homlokzat rekonstrukciójára is sor kerülhet, ugyancsak önkormányzati forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában