Rehabilitációs park épül

2018.10.17. 13:00

Bővül a közösségi kert Pózván

A rózsa- és fűszerkert kialakítását követően pszicho-rehabilitációs parkkal bővíti a pózvai közösségi kertet a Zala Megyei Szent Rafael Kórház pszichiátriai osztálya.

Magyar Hajnalka

Szemes Zsuzsanna, Bertók Attila és Gyuk Szilvia a Kneipp-jellegű ösvényt igazítja Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Tegnap is ez ügyben serénykedtek az osztály munkáját támogató Forrás, a Pszichés Problémákkal Küzdőket Támogató Egyesület tagjai, önkéntesek és persze a betegek.

– A látogatókkal való találkozásra, rekreációra és pszicho-rehabilitációra egyaránt alkalmas lesz a formálódó park, amivel további terveink is vannak – avat be dr. Sebestyén Gábor, a pszichiátria osztályvezető főorvosa. A munkához több mint félmillió forint támogatást nyertek a MOL Zöldövezet Program és az Ökotárs Alapítvány közös pályázatán, de még felajánlásokra és szorgos kezekre is szükség volt céljuk eléréséhez.

Szemes Zsuzsanna, Bertók Attila és Gyuk Szilvia a Kneipp-jellegű ösvényt igazítja Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

– A zöldfelület alkalmas lesz torna, relaxációs tréning és csoportos foglalkozás megtartására, a különböző karakterű anyagokból (kavics, homok, fenyőtoboz) kialakított Kneipp-jellegű ösvény pedig a fizioterápiát támogatja – folytatja a főorvos. – Szeptember elején láttunk neki a kert rehabilitációs részének, hamarosan be is fejezzük. Az avatást november 28-án tartjuk, ennek részeként a hangversenyteremben ingyenes színházi estet szervezünk. Később padokkal és egy csoportterápiás helyszínként használható faházzal szeretnénk teljessé tenni a parkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában