Újuló úttest

2018.10.27. 08:00

Az útburkolat felújítására fordítják a támogatást Bagladon

Az önkormányzat a Csillag körút egy részének burkolatfelújítására fordítja azt a 1,5 millió forint állami támogatást, amit az adósságkonszolidációra nem szorult települések alapjából kapott a falu.

Gyuricza Ferenc

Lóránt Beáta polgármester kiemelte: erre az évre két nagyobb beruházást terveztek. A tavasz folyamán pályázati támogatással sikerült felújíttatniuk a hősi halottaik emlékművét, amit a falunapon avattak. A munkálatok az emlékmű környékének rendbetételére is kiterjedtek, így azt díszburkolattal vették körül.

– A másik nagyobb beruházás az őszre maradt – folytatta a polgármester. – Az államtól kapott másfél millió forintot a Csillag körút aszfaltburkolatára szeretnénk fordítani, hiszen arra ráfér egy teljes körű felújítás. A község központjából, a haranglábtól indulunk a faluház irányába, s bár némi önerővel is ki tudjuk egészíteni a kapott összeget, az utca teljes hosszára sajnos így sem lesz elég a pénz, azaz szakaszolnunk kell a munkát. Bízunk benne, hogy a következő évek valamelyikében folytatni tudjuk majd a felújítást.

Lóránt Beáta azt is elmondta, hogy a kivitelezővel egyeztetett ütemterv szerint az aszfaltozás várhatóan még ennek a hónapnak a legvégén megtörténhet hogy a csapadékosabbra forduló időjárás viszontagságai ne akadályozzák a munkát.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában