Program

2018.09.26. 12:02

Szombaton újra teljesítménytúra – Három távot teljesíthetnek a gyaloglás szerelmesei

Szombaton, 29-én immár 28. alkalommal rendezi meg a dr. Mező Ferenc Gimnázium és a Kanizsa Kul-Túra Egyesület a „Kanizsa” Teljesítménytúrát.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Dávidovics Mária főszervezőtől megtudtuk: a lelkes túrázók 10, 20 és 30 kilométeres távokat teljesíthetnek, ezek közül a „Kanizsa 30” a Dél-Zala Bakancsosa Túramozgalom egyik állomása. A rendezvény ebben az évben is az Észak–Dunántúli Kupa része. A túrázók reggel 8.00 órakor rajtolnak a Dr. Mező Ferenc Gimnáziumból, s oda is érkeznek vissza. A túra során láthatják a Nagybagolai-hegyről a Csónakázó-tavat, s a mellette elkészült autóutat, Bagolát, a szigecskei rétet, a liszói-, mórichelyi hegyet, a miklósfai parkerdőt, a Romlottvár nagyon siralmas képet mutató maradványait, a nagykanizsai Sétakert bejáratát, öreg fáit. A rendezvényen a legfiatalabb és a legidősebb túrázókat is jutalmazzák.

A célba sikeresen beérkezők a táv kitűzőjével, emléklappal, ajándékokkal, valamint a teljesítés élményével lesznek gazdagabbak. A legnagyobb létszámmal és legtöbb kilométert teljesítő iskolai osztály 30.000 forint jutalomban részesül. Dávidovics Mária hozzátette: remélik, hogy ezúttal is sok településről, sok túrázó érkezik. Azt is jelezte: vasárnap pedig a Hevesi Sándor Művelődési Központtal közös rendezésben családi túranapra kerül sor, melyen a Csónakázó-tó környékét mutatja be Kiss László túravezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában