Horgászverseny

2018.09.11. 07:00

Megközelítették a rekordfogást a zalai horgászok

Nem pihentek a horgászok az elmúlt hétvégén, vasárnap Lentiben és Lendvadedesen is horgászversenyt rendeztek.

Korosa Titanilla

Horváth József, a verseny győztese Fotó: Sárberki Horgásztó

Lentiben a Sárberki Horgásztónál vasárnap zárult a horgászszezon. Az év utolsó versenyére 32 pecás érkezett, többen Szlovéniából és Vas megyéből, több szép eredmény is született.

A Pecamánia nyerte a csapatversenyt Fotó: Korosa Titanilla

Kiemelkedő fogással büszkélkedhetett a versenyt követően a baki Horváth József, aki a rendelkezésre álló négy óra alatt kétszer, majd a zárást követően is mérlegelt. Összesen 64,9 kilogramm halat zsákmányolt a tóból, ami majdnem rekord, hiszen az eddigi legeredményesebb horgász teljesítménye 70 kg körül van, ám az az eredmény már közel 10 éves. A versenyt így nagy fölénnyel nyerte Horváth József, aki a legnagyobb halat, egy 11 kg-os pontyot is kifogott a tóból, mellé pedig akadt még 8 kilós is. A második helyen a szentgotthárdi Horváth Róbert végzett 23,3 kg-mal, a harmadik a szintén szentgotthárdi Szabó Tihamér lett 22,2 kg-os fogással. A versenyen a nevezők egyharmada nem mérlegelt, de így is közel 280 kg halat fogtak ki összesen, ami 8,7 kg-os átlagot jelent. A versenyzők között többen fogtak 20 kg körül.

Horváth József, a verseny győztese Fotó: Sárberki Horgásztó

Lendvadedesen a horgásztónál hetedszer rendezték meg a Kardos Tibor Emlékversenyt. A nemzetközi, nyílt csapatversenyre 11 háromfős együttes nevezett, közülük három Szlovéniából. Itt is szép eredmények születtek, összesen 172,5 kg halat fogtak ki a csapatok tagjai. A legjobb eredményt a Pecamánia nevű együttes érte el, ők 29,1 kg-os eredménnyel nyerték meg a csapatversenyt és elhódították a vándorkupát. A második helyen 21,26 kg-mal a Hubrik Team, a harmadikon 20,45 kg-mal a Betyárok csapata végzett. A legnagyobb halat Török László fogta, 3,5 kilós ponty akadt a horgára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában