A földből került elő...

2018.09.10. 15:30

Ismét együtt a Kolping család Lentiben

Idén 13. alkalommal találkoztak a nyugat-magyarországi Kolping családok és a helyi lelkiségi csoportok tagjai a lentiszombathelyi városrészben, hogy közös zarándoklatra induljanak a közeli erdőben található Mária-fához, ahol szentmisén vettek részt. A regionális családi napon emellett főzőverseny is várta a közel 80 résztvevőt.

Korosa Titanilla

Ipacs Bence plébános, a Szent Katalin Kolping Család prézese tartotta a szentmisét Fotó: Korosa Titanilla

A több mint 10 éve életre hívott rendezvényt a helyi Szent Katalin Kolping Család szervezte, s Szombathelyről, Veszprémből, Körmendről is eljöttek az ottani társszervezetek tagjai, illetve a helyi Keresztény Értelmiségiek Szervezete, valamint a cserkészek is képviseltették magukat.

Kovács András, a Szent Katalin Kolping Család világi titkára azt a sok évtizedes történetet is felelevenítette ez alkalomból, mely köré a Mária-ünnep szerveződik.

Ipacs Bence plébános, a Szent Katalin Kolping Család prézese tartotta a szentmisét Fotó: Korosa Titanilla

– Egy gazdálkodó munka közben kifordította ekével azt a Szűz Máriát ábrázoló szobrot, melyet ma is a nagy tölgyfa törzsében láthatunk. A legenda szerint egy nagy viharban belecsapott ebbe a fába a villám, de nem hasadt végig, a szobor felett megállt a hasadás, amit csodának vélnek a helyiek. Erre is emlékezünk e találkozón, és tiszteletünket fejezzük ki Szűz Máriának – mondta Kovács András.

Délelőtt a csapatok főzőversenyen mérték össze gasztronómiai felkészültségüket, majd elzarándokoltak a Mária-fához, ahol szentmisét hallhattak. Délután pedig kulturális műsor és szeretetvendégség várta a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában