telepítést végeztek

2018.09.17. 07:00

Hat mázsa ponty került két zalai tóba

Az őszi szezon megerősítéseként pénteken újabb telepítéseket végzett a kezelésében lévő zalai állóvizeken a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Ezúttal hat mázsa halat tettek a kerkaszentkirályi és a Kerkafalva melletti tavakba.

Gyuricza Ferenc

 

Puskás Norbert, a szövetség ügyvezető elnöke lapunknak elmondta: ez évben folyamatosan végezték a telepítéseket, törekedve arra, hogy mindig legyen elegendő mennyiségű hal a tavakban. Sikeres nyári szezont tudhatnak maguk mögött, hiszen rengeteg horgász keresi fel a hozzájuk tartozó vízfelületeket.

– Pénteken mindkét tóba három-három mázsa harmadik nyaras ponty került, a halak méretét másfél, illetve két és fél kilogramm közöttire becsültük

– folytatta Puskás Norbert. – Kerkafalván kedden újabb halasítás várható, ezer darab balint viszünk a Kéthatár-tóba. Ez azért is érdekes, mert a Magyar Haltani Társaság közönségszavazásának eredményeként 2018-ban a balin viselheti az Év Hala címet. Az ősz folyamán vegyes fehér halak is kerülnek még az említett állóvizekbe, de a Kéthatár-tónál késő ősszel vagy a tél elején lesz még egy további halasítás, akkor a helyi egyesület finanszírozásával 500 kilogramm pontyot telepítünk – árulta el Puskás Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában