Harmadik alkalommal

2018.09.29. 07:00

Érzékenyítő akciót szerveztek Egerszegen a mellrák elleni küzdelem jegyében

Harmadik alkalommal szervezett péntek este figyelemfelhívó körtáncot a Dísz téren a Zala Megyei Szent Rafael Kórház onkológiáját támogató Akarattal és Hittel Alapítvány, valamint az új partnerként csatlakozó Járási Egészségfejlesztési Iroda.

Magyar Hajnalka

Ismét összekapaszkodtak egészségesek, betegek, gyógyultak és gyógyítók, hogy erőt adjanak a rászorulóknak Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az emlőrák elleni világnap alkalmából életre hívott, s a mozgalom rózsaszín jelképeivel felékített ismeretterjesztő és szolidaritási megmozduláson egészségesek, betegek, gyógyultak és gyógyítók együtt járták a szakrális körtáncot, Bakos Márta vezetésével. A mottó: a kör megtart, összeköt és erőt ad.

Ismét összekapaszkodtak egészségesek, betegek, gyógyultak és gyógyítók, hogy erőt adjanak a rászorulóknak Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A cél, felhívni a figyelmet a rendszeres önvizsgálat és a mammográfiás szűrés fontosságára, valamint a szakemberektől beszerzett hiteles információk jelentőségére. Ennek jegyében délután az egészségfejlesztési irodában orvos-beteg találkozó szólt az emlőrák gyógyításának legújabb eredményeiről, s az önvizsgálat helyes technikáját is volt mód elsajátítani. A konzultációban dr. Máhr Károly az onkológia, valamint dr. Somogyi Rita a radiológia osztályvezető főorvosa, továbbá Milics Margit főorvos és Dancsné Balogh Kornélia gyógytornász működött közre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában