Élményeket kínálnak

2018.09.03. 07:00

A szüreti felvonulás útvonala némileg módosult

A dödöllefesztivál a gasztronómiai kínálat mellett további gazdag kísérő programokkal is várja a családokat.

Benedek Bálint

A tavalyihoz hasonlóan az idén is több helyi kulturális csoport csatlakozik majd a szüreti felvonuláshoz Fotó: Archív/Szakony Attila

A szervezők már a kezdetektől kifejezetten ügyelnek arra, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére való szórakozási lehetőségeket. Ezenkívül szintén lényegesnek tartják, hogy a helyi csoportok és előadók bemutatkozhassanak, igazán lokálpatriótává téve a rendezvényt.

Aki a fesztivál két napja alatt az Erzsébet térre látogat, biztos, hogy nem unatkozik majd. A Thúry játszótér már pénteken várja a gyerekeket, míg a kártyajátékokat kedvelő felnőttek a tizedik alkalommal megrendezendő Kanizsa Kupa bridzs csapatversenyt nézhetik meg.

A tavalyihoz hasonlóan az idén is több helyi kulturális csoport csatlakozik
majd a szüreti felvonuláshoz Fotó: Archív/Szakony Attila

A testmozgás rajongóit szombaton 9 órakor hosszú távú, Nagykanizsa határait elhagyó „Dödölle futással” várja a Kanizsa Futóklub. A 16 órakor kezdődő „Dödi futamban” már egy jóval rövidebb városi körre kifejezetten a családok nevezésére számítanak. A Tourinform iroda szervezésében pedig a helyi épületek és műemlékek történetébe kaphat betekintést az, aki a Thúry városnéző sétára regisztrál.

A Kanizsai Kulturális Központ jóvoltából szombaton 10 órától rendezik meg a hagyományos szüreti felvonulást. A felújítások miatt az útvonal ez évben némileg módosul. A Nagykanizsai Fúvósok által vezetett, helyi kulturális csoportok alkotta menet ezúttal is a HSMK elől indul, azonban a Felsőtemplom irányába. Majd a Deák tér érintésével a Fő utcán keresztül sétál egészen az Erzsébet térig a tömeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában