A Káposztafesztiválon léptek fel

2018.09.25. 12:00

A horvátországi Vidovecben járt a Pántlika Néptánccsoport

A hétvégén rendezték meg a horvátországi településen a hagyományos Káposztafesztivált, melynek visszatérő vendége a Pántlika Néptánccsoport.

Horváth-Balogh Attila

A pántlikások a mintegy 4 kilométer hosszú felvonuláson Fotó: Feszt Attila

Mint azt Vizeli Dezső, a Pántlika Néptánccsoport koreográfusa elmondta: a Varasd közeli faluban komoly tradíciója van a fejes káposzta termesztésének és a káposztasavanyításnak. Ennek tiszteletére minden évben fesztivált rendeznek a helyiek, az idei a 21. alkalom volt.

A pántlikások a mintegy 4 kilométer hosszú felvonuláson Fotó: Feszt Attila

- Ezen elsődlegesen a gazdák mutatkoznak be, akik olyan nagy volumenben termelik ezt a növényt, hogy terméséből a világ minden tájára exportálnak – bocsátotta előre Vizeli Dezső. – A fesztiválon jelentős szerep jut a gasztronómiai vonatkozásoknak, ugyanis különböző káposztás ételeket, például káposztás kockát, székelykáposztát is lehetett kapni. A rendezvény monstre felvonulással, menettánccal indult, amin valamennyi fellépő csoport (szám szerint 11), így természetesen, mi is részt vettünk. A zenét a szintén nagykanizsai Bojtár Népzenei Együttes szolgáltatta, akik elkísértek minket a rendezvényre. A felvonulás után szentmise következett, természetesen, azon is jelen voltunk, majd a házigazdák meghívtak minket ebédre, aztán ténylegesen is kezdetét vette a kulturális blokk. Ezt mi zártuk, 11.-ként léptünk színpadra Küküllő-menti, sárközi és zalai koreográfiákkal. Azt hiszem, nem okoztunk csalódást, mert visszatapsoltak minket...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában