Helyi közélet

2018.08.04. 08:00

Zala Menti Napok egy hét múlva

A város egyik legnagyobb rendezvényét tartják augusztus 10–12- én, azaz a jövő hét végén: a XXXV. Zala Menti Napok Kulturális és Lovas Fesztivált a tavaly megteremtett új arculat jegyében szervezik meg.

Gyuricza Ferenc

Minderről Pintér Antal, a város polgármestere beszélt tegnapi tájékoztatóján. Kiemelte: a Zala Menti Napokat 35. alkalommal tartják, a fő programrészét jelentő fogathajtó versenynek pedig immár megszakítás nélkül 25. esztendeje ad helyet a város. Az idei fesztivál felvezető eseménye a Delta zenekar péntek esti fellépése lesz, majd szombaton délelőtt tíz órától nemzetközi veterán autó-motor találkozót tartanak az ifjúsági és szabadidőparkban. Vasárnap ugyanott rendezik meg a kétfordulós akadályhajtó versenyt, amelynek befejezését követően a versenyzők közreműködésével – a fesztivál egyik leglátványosabb elemeként – ez évben is megtartják a római harci kocsik bemutatóját.

A fogathajtó versenynek kulturális kísérőprogramjai is lesznek, mások mellett Keresztes Ildikó lép fel a városban. Pintér Antal hozzátette: a fesztivál részét képezte volna a zalamindszenti városrészből elszármazottak találkozója is, ám a nyári szabadságolások miatt az érintettek egy része kérte annak elhalasztását, így azt előreláthatólag szeptember 22-én tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában