Önerőből nem lett volna esély a beruházásra

2018.08.24. 07:00

Teljes körű felújítás Felsőszenterzsébeten

Teljes körűen felújítanak egy 160 méter hosszú önkormányzati tulajdonú utat a kisközségben. A munkálatok költsége nagyságrendileg azonos a település éves költségvetésével.

Gyuricza Ferenc

Többrétegű aszfaltot terítenek a Petőfi utcában Fotó: Gyuricza Ferenc

Kálmán Elek polgármester elmondása szerint önerőből esélyük sem lett volna a munka elvégzésére. A beruházás fedezetét az állam biztosította egy, a Belügyminisztériumhoz tartozó alapon keresztül.

– Már tavaly év végén megkaptuk az értesítést, hogy a helyi közlekedési infrastruktúra fejlesztésére nyolcmillió forintos támogatásban részesülünk – mondta a polgármester.

Többrétegű aszfaltot terítenek a Petőfi utcában Fotó: Gyuricza Ferenc

– Az erről szóló megállapodást körülbelül két hónapja írtuk alá, a munkákat pedig a közelmúltban kezdték meg a kivitelezők. Kálmán Elek azt is elmondta, hogy a lakóépületekhez vezető, 160 méteres szakasz rendkívül rossz állapotban volt. A felújítás során 15-20 centiméter vastag dolomitalapot építettek, arra bazaltkő terítés és teherbíró beton került, majd többrétegű, összesen minimum 8 centiméteres aszfaltszőnyeget terítettek rá. Az utat – ahol szükség volt rá – ki is szélesítették, így most négy méter széles aszfalton közlekedhetnek a lakók. A padkázást és az árkolást is elvégzik.

– Az útfelújítási programunkat ősszel egy másik szakaszon folytatjuk – számolt be a további tervekről a polgármester. – Ott mart aszfalt terítést kap a meglévő burkolat, s annak költségeit saját erőből fedezzük majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában