Búcsú és családi nap

2018.08.03. 13:00

Szent Ferenc lelkisége az olai templomban

A ferences közösség lelki alkalmakkal és a hagyományos családi nappal ünnepelte a Porciunkula-búcsút.

Péter Árpád

Az egyik állomáson arcfestés várta a gyerekeket, akiknek a most búcsúzó Kornél testvér (jobbra) és Grácián atya is mutatott „mesterfogásokat” Fotó: Péter Árpád

A programok már szerdán délután elkezdődtek, zsolozsmával, virrasztással és az éjféli szentmisével. – A vigílián imádsággal készültünk erre az ünnepre – mondta Ocsovai Grácián, a Jézus Szíve ferences templom plébánosa. – A Porciunkula kápolna Szent Ferenc kedves helye volt, s mindig azt mondta: ez az egyszerű kis templom egyfajta tükör, amelyben látszik az ember Istenhez való viszonya: az imádság és a bűnbánat is.

Az egyik állomáson arcfestés várta a gyerekeket, akiknek a most búcsúzó Kornél testvér (jobbra) és
Grácián atya is mutatott „mesterfogásokat” Fotó: Péter Árpád

Csütörtökön délelőtt szentségimádást tartottak a búcsú keretében, délután pedig családi programokkal várta a ferences közösség a híveket. A templomkertben, több állomáson, lehetőség nyílt kipróbálni különféle kézműves mesterségeket, volt elsősegély-előadás és kutyás bemutató is. A templomban pedig Kercza Csaba Asztrik atya tartott vetített képes előadást Szent Bonaventura életéről. A 18 órakor kezdődő szentmisén búcsúztatták Kis Kornél atyát, aki hamarosan új szolgálati helyére, Esztergomba költözik.

A családi nap programjait az elmúlt esztendőkben ő szervezte, s az itteni ferences közösség szerzeteseként szentelték pappá. A ferences rend főünnepéhez teljes búcsú kapcsolódik: aki ezen a napon elvégzi a szentgyónást, áldozik, részt vesz a szentmisén és imádkozik a Szentatya szándékára, annak bűnei elengedtetnek, s ez felajánlható a tisztítótűzben szenvedő lelkekért is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában