Horgászok örömére

2018.08.02. 11:00

Öt mázsa ponty a kerkafalvi horgásztóba

Idei harmadik telepítését végezte tegnap a Kéthatár-tavon a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A halasítás során öt mázsa harmadik nyaras ponty került a zalai állóvízbe.

Gyuricza Ferenc

Fotó: A szerző

A zömében másfél, illetve két és fél kilogramm közti halakat Marcaliból hozták. Puskás Norbert, a szövetség ügyvezető elnöke elmondta: a nyáron folyamatosan végzik a telepítéseket a kezelésükben lévő vizeken, így a hozzájuk tartozó zalai tavakon is.

– Kerkafalván ez a harmadik telepítés, és még ugyanennyit tervezünk – tette hozzá Nemes Kálmán, a Kéthatár-tó Horgászegyesület elnöke. – A folytatásban két esetben szintén pontyok kerülnek majd a tóba, a harmadik halasítás során pedig fehér apróhalat teszünk a vízbe.

Fotó: A szerző

Nemes Kálmán szerint szükség is van az utánpótlásra, hiszen egyre nagyobb az érdeklődés a tó iránt. Több mint ötven százalékkal emelkedett a területi jegyes horgászaik száma, továbbá a napijegyesek is folyamatosan jönnek. A fogásokra sem panaszkodhatnak, főleg amurból és pontyból akadnak horogra nagyobb példányok. A nyári halasítással párhuzamosan a tóhoz vezető zúzalékköves-kavicsozott út felújítása is zajlik, ezt az önkormányzat végezteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában