Fonallal, vattával, fültisztító pálcával

2018.08.09. 07:00

Kreatív festményeket készítettek a gyerekek Nagykanizsán

Még papírgalacsinokat és parafadugókat is bevetettek a minél tökéletesebb, formabontóbb alkotások kedvéért azok a gyerekek, akik a HSMK-ban tartott kézműves foglalkozáson múlatták tegnap az idejüket.

Szabó Zsófia

Kovács Kata, (balról), Intresz-Varga Anikó, Intresz-Varga Enikő az egyik édesanya, Halászné Mihálics Margit közreműködésével színpompás festményt készített Fotó: Szakony Attila

A Kanizsai Kulturális Központ évek óta szervez a gyerekeknek tartalmas, kézügyességet igénylő nyári programokat. Horváthné Gelencsér Edit, a HSMK intézményegység-vezetője elmondta: az elmúlt hetekben több száz gyermek vett részt a foglalkozásokon. Karkötőt is készítettek például, és énekes, zenés játszóházba is várták a lurkókat.

– A foglalkozások családi programmá nőtték ki magukat – jegyezte meg Horváthné Gelencsér Edit. – Sok gyermek a szüleivel, nagyszüleivel látogatott el hozzánk. A felnőttek is örömmel, aktívan kézműveskedtek a csemetéikkel együtt.

Az egyik nagymama, Lánczyné Papp Zsuzsanna két unokájával, Vörös Bodzával és Boglárkával szinte minden foglalkozáson részt vett.

Kovács Kata, (balról), Intresz-Varga Anikó, Intresz-Varga Enikő az egyik édesanya, Halászné Mihálics Margit közreműködésével színpompás festményt készített Fotó: Szakony Attila

– Nagyon szeretjük ezeket a programokat, ugyanis tartalmasan telik a délelőttünk – így a hölgy. – Sok hasznos dolgot tanulnak a gyerekek, fejlődik a kreativitásuk is. A vakáció során azonban szabadtéri kikapcsolódásra is sok lehetőség van, délutánonként gyakran megyünk strandolni – mondta a nagymama, miközben a nyolcéves Bodza nagy munkában volt.

– Olyan fonallal festek, amivel amúgy kötni szokás – ecsetelte a kislány. – Összegyúrom, formára tekerem, majd festékbe mártom, végül két papír közé teszem. Ezután pedig kihúzom a lapok közül a fonalat. Így készült ez a színes, pillangó formájú festményem is – csacsogta a lányka.

Legközelebb jövő szerdán 10 órától várják a gyerekeket a HSMK-ba. A programsorozat zárórendezvényén a mandalakészítés lesz a téma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában