hatvanhárom éve végeztek

2018.08.29. 07:00

Felidézték a régi diákéveket az egykori keszthelyi mezőgazdasági technikum tanulói

A hatvan éves évforduló óta már évente találkoznak egymással az egykori keszthelyi mezőgazdasági technikum 1955-ben végzett tanulói. Szombaton ismét összegyűltek, felidézve a diákéveket.

Keszey Ágnes

A 63 évvel ezelőtt végzett osztály a szombati keszthelyi találkozón, balról a harmadik Varjassyné Adorján Judit, mellette Markosné Hámory Éva

Kilencvenöten végeztek 63 évvel ezelőtt, de mára sokan nincsenek az élők sorában, néhányukról pedig nem tudnak semmit az egykori osztálytársak. Három éves volt a képzés a mezőgazdasági technikumban (1952-től 1955-ig tanultak itt) melyet egy év szakmai gyakorlat követett.

A 63 évvel ezelőtt végzett osztály a szombati keszthelyi találkozón, balról a harmadik Varjassyné Adorján Judit, mellette Markosné Hámory Éva

- 1956-ban szétszóródott a csapat: sokan külföldön élnek. Oravecz István, akiről a keszthelyi Fehér ember szobrot mintázta az alkotó, Új-Mexikóban él, de vele hetente beszélek telefonon – mesélte Varjassyné Adorján Judit, a találkozó szervezője. Úgy emlékszik vissza: szépek voltak a diákévek, annak ellenére, hogy legtöbbjük politikai üldözött gyermeke volt. Külön említette Giber János igazgatót, akinek sokat köszönhetnek és Nagy László osztályfőnököt, aki – szavai szerint – csodálatos magyartanár volt. A pedagógusokról úgy fogalmazott: nagyon jó tanáraik voltak, akik egyben nevelők is voltak. Markosné Hámory Éva, a találkozó másik szervezője kiemelte: összetartó évfolyam volt az övék. A legtöbben továbbtanulás után is mezőgazdasági területen dolgoztak, sikeres életpálya után mentek nyugdíjba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában