Használt rendőrautót is kaptak

2018.08.11. 09:00

Aktívak a letenyei polgárőrök

A 38 fővel működő Letenyei Polgárőrség nemrég kapott egy 6 éves, használt rendőrautót, amellyel a korábbi Suzukit cserélték le. Varga Ferenccel a civil szervezet elnökével és Gregorovics József gazdasági vezetővel váltottunk szót a minap.

Mirkó Imre

Gregorovics József és Varga Ferenc a rendőrségtől kapott polgárőr autóval.

- Letenye bel- és külterületén végezzük járőrözési feladatainkat, mindig páros szolgálatban autóval vagy gyalogosan átlagosan 3-5 órában – kezdte Varga Ferenc.

A zártkerteket, hegyeket is bejárjuk és a rendőrség vagy az önkormányzat kérésére is dolgozunk, részt vettünk eltűnt személy keresésében is. Forgalombiztosítási feladatokat is végzünk, például most az idei Mura Menti Napokon segítjük a rendezvény sikeres és zavartalan lebonyolítását. Célunk minden esetben a megelőzés.

A rendőrséggel kiváló a kapcsolatunk, amikor szólnak segítünk és minden szolgálatunk megkezdése előtt bejelentkezünk náluk, velük kérésükre közös szolgálatokat is ellátunk – fogalmazott Varga Ferenc.

- Nemrég egy 6 éves Opel Astrát vehettünk birtokunkba, amelyet a rendőrségtől kaptunk – vette át a szót Gregorovics József gazdasági vezető. Fő támogatónk az önkormányzat vannak sikeres pályázataink is, anyagilag segíti munkánkat a Belügyminisztérium valamint az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ). Milliós költségvetésünk nincs, a támogatásokból el tudjuk látni feladatainkat – mondta Gregorovics József.

Gregorovics József és Varga Ferenc a rendőrségtől kapott polgárőr autóval.

A letenyei polgárőrök a múlt hónapban Kistolmácson megrendezett falunapon is jelen voltak. A letenyeiek a határmentiségre tekintettel tagjai lettek az OPSZ Határvédelmi Tagozatának, amely a migrációs helyzetkor alakult meg, de szerencsére ezirányú feladatokat eddig még nem kellett ellátniuk.

- Miért lesz valaki polgárőr?

Így tudnak valamit önkéntesen, a közösségükért, a közbiztonságért tenni. Munkájuknak is köszönhetően megszűntek Letenyén a házalások, a terménylopások már nem jellemzőek, ha csak ennyit sikerült elérni, már az is megérte – hallottuk a letenyei polgárőrség vezetőitől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában