Program

2018.07.02. 08:30

Verseny és falunap Zalaszentivánon

Száz méter futás után beletalálni a nagy nyomással kiáramló vízsugárral az öt centiméteres nyílásba nem egyszerű feladat.

Arany Gábor

Versenyben a miháldi csapat Fotó: Arany Gábor

Szombaton az elsőség múlott azon, ki volt a legügyesebb Zalaszentivánon, ahol az önkéntes tűzoltók Zala Kupa versenyét tartották 17 csapat részvételével. Az egyik ötletgazda, Murányi Mihály, az alsópáhoki önkéntes tűzoltók vezetőségi tagja elmondta, korábban részt vettek az országos bajnokságon, és úgy gondolták, a megyei megmérettetésnek is sikere lenne. Ebben partnerre találtak a lakhegyi, a balatongyöröki és a zalaszentiváni egyesületben, így kialakult az első Zala Kupa négy fordulójának helyszíne is. Az időpontokat úgy határozták meg, hogy az adott település valamely rendezvényéhez kapcsolódjanak.

Versenyben a miháldi csapat
Fotó: Arany Gábor

A szombati fordulóban a felnőttek férfi és női kategóriájában az alsópáhokiak nyertek, míg az ifjúságiak között a zalaszentiváni csapat bizonyult a legjobbnak. Az önkéntes tűzoltók záróversenyét július 28- án tartják Balatongyörökön. A délelőtti versenyt követően a csapatok a kondérral, fakanállal is megmérkőztek az egytálételek kategóriájában, majd a Vikidál Gyulát is felvonultató kulturális programon pihenhették ki magukat. Dormán Miklós polgármester elmondta, régi hagyományuk a Szent Iván-napot megünnepelni, idén az Élhetőbb Zalaszentivánért Egyesület és az önkéntes tűzoltók fogtak össze a program megvalósításáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában