A szakma dicsérete

2018.07.13. 10:30

Tüskevár Tanonc Tábort tartottak Sármelléken

Immár 2. alkalommal rendezte meg a településen a Tüskevár Tanonc Tábort a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara.

Horváth-Balogh Attila

A fiatalok nem csak szakmákba nyerhettek bepillantást, de önismereti tréningen is részt vettek Fotó: Nagykanizsai Kamara

Dr. Polay József, a kamarai szervezet elnöke elmondta: a tábor alapvetően a pályaorientációról szól, de mégis több annál.

- Azon tanulók közül választottuk ki a legjobb 15-öt, akik A szakma dicsérete című pályázaton részt vettek – bocsátotta előre az elnök. – Ezen a pályázaton az általános iskolás gyerekeknek egy szakmát, vagy szakembert kellett bemutatniuk. A tábor résztvevői 5 iskolából érkeztek, mi pedig nem titkoltan azzal a törekvéssel vártuk a gyerekeket, hogy a pályaválasztásban segítsük őket. Illetve emellett adtunk egy kis pluszt is a nekik: részük volt önismereti foglalkozásokban és kommunikációs tréningben is – s meg kell, hogy mondjam, előbbi rendkívül hasznosnak bizonyult, sok új információt tett hozzá az önképükhöz.

A fiatalok nem csak szakmákba nyerhettek bepillantást, de önismereti tréningen is részt vettek Fotó: Nagykanizsai Kamara

De természetesen, a táborlakók különféle szakmákkal is megismerkedhettek, ellátogattak például egy hangszergyártó fiatalember cajon-műhelyébe is. Itt bepillantást nyertek a leginkább egy nagy dobozra hasonlító ütőshangszer készítésébe. Ezen kívül dolgozhattak egy pékségben, valamint kézműves foglalkozásokon is próbára tehették ügyességüket.

- Túlzás nélkül mondhatom, a fiatalok nagyon jól érezték magukat a július 3. és 6. között megrendezett táborban – jelentette ki dr. Polay József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában