MONSTRUMOK A VÁROSBAN

2018.07.11. 11:00

Különleges, gumiabroncsból készült szobrok költöztek Kanizsára

Több mint kétszáz motorgumi kellett a Nagykanizsa belvárosában látható gumiszobrok egyikéhez. Hetek óta az így készült bika és szarvas szobrok uralják a város főterét és Fő utat.

zaol.hu

Az Erzsébet téren egy bika, a Fő út mellett pedig egy szarvas áll. A hatalmas alkotások a járókelők figyelmét is felkeltetik. A kiállított példányok Demeter László amatőr szobrász keze munkáját dicsérik, aki 2014 óta készíti szobrait. A kezdetben hobbiként űzött, több munkafolyamatból álló elfoglaltság mára komoly szenvedéllyé nőtte ki magát.

Igazándiból az összes a fantázia szüleménye. Hasonlítani hasonlítanak ma élő állatokra, de nem az volt feltétlen a cél, hogy egy az egyben lekopírozzak egy ma is létező állattípust. Gumiból készülnek, egy fém vázra vannak felépítve. Elég sok a munkafolyamat: gumivágás, hegesztés, megtervezni az egész formát, méreteket, csavarozás és festés a vége- nyilatkozta a Kanizsa Tv-nek.

Nagykanizsa Erzsébet téri bika szobra forrás: kanizsatv.hu

A művész legnagyobb alkotása, az Erzsébet téren lévő bika elkészítéséhez több mint 200 motorgumira volt szükség. Az egyedi szobrokról sok pozitív visszajelzés érkezett az alkotóhoz. A szobrász továbbiakban azt is elmondta " target="_blank" rel="nofollow noopener">a Kanizsa Tv-nek adott interjújában, hogy szeretné, ha alkotásai a jövőben nemcsak a kültereket díszítenék, hanem beltéren is funkcionálnának.

Fő út melletti szarvas forrás: kanizsatv.hu
Erzsébet téren álló bika szobor forrás: kanizsatv.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában