Nóták, néptánc és lakodalmas

2018.06.04. 11:00

Nyugdíjas klub megyei művészeti találkozója Lovásziban

Hatodik alkalommal rendezték meg a településen a nyugdíjas klubok művészeti találkozóját, melynek házigazdája a helyi Olajbányász Nyugdíjas Klub volt.

Korosa Titanilla

Az eszteregnyei Őszirózsa Dalkör lakodalmas előadása Fotó: KT

Tóth Károlyné, a lovásziak egyesületének vezetője elmondta: a program lebonyolítását egy pályázat segíti, így a találkozó műsorát kiegészítették a Mura menti lakodalmas szokások fel­elevenítésével. A műsor kezdetén a lovászi klub tagjai és az eszteregnyei dalkör is lakodalmassal lépett színpadra, majd Léránt Ferenc polgármester, Cseresnyés Péter államtitkár, a térség ország­gyűlési képviselője és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelent egyesületek, dalkörök, klubok tagjait.

A lovászi nyugdíjas klub énekkara Fotó: KT

Ezután sorra színpadra lépett a találkozón részt vevő 16 csapat, amelyek a megye közelebbi s távolabbi településeiről és a szlovén Muraszombatról érkeztek Lovásziba. Hallhatott a közönség népdalokat, retró slágereket, a szájharmonika hangját is élvezhették, s volt néptánc és apácashow is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában