Tervek

2018.06.06. 07:00

Lakossági fórumot tartottak Keszthely Zámor városrészén

A játszótér felújításának terveiről és a csapadékvíz-elvezetésről is szó esett a zámori városrész lakossági fórumán.

Keszey Ágnes

Nagy Bálint a zámori lakossági fórumon Fotó: Keszey Ágnes/Zalai Hírlap

Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere, a zámori térség önkormányzati képviselője beszámolt az elmúlt időszak fejlesztéseiről, majd észrevételeket, javaslatokat tettek a lakók. A helyszín ezúttal is a Semmelweis utcai közösségi tér, a Barátok asztala volt, amely mellett van egy játszótér és egy kosárlabdapálya is.

– Szerencsések vagyunk, mert Zámorban sok kisgyermekes család él, és van egy aktív civil szervezetünk, mely igyekszik összefogni a városrész lakóit. Mindegyikük részéről felmerült az igény, hogy megújítsuk a közösségi teret. A tervek szerint a szezon végén el tudnak indulni a munkák és várhatóan október végére befejeződnek. A Barátok asztalához új padok kerülnek, a játszóteret teljesen felújítjuk és új játékelemeket is telepítünk – mondta Nagy Bálint.

Nagy Bálint a zámori lakossági fórumon Fotó: Keszey Ágnes/Zalai Hírlap

A lakók jelezték észrevételeiket a zöldterületek karbantartásával kapcsolatosan, kérték, hogy több hulladékgyűjtő legyen a forgalmasabb közterületeken, s járdaszakaszok felújítását javasolták.

A közelmúltbeli nagy esőzés miatti belvíz- és csapadékvíz- elvezetési problémák is szóba kerültek.

– Tavaly megtörtént a városrészen áthaladó regionális szennyvízvezeték-hálózat kapacitásbővítése, de a szivattyúkapacitást még növelni kell. A minapi rendkívüli időjárás sajnos problémát okozott: villámcsapás miatt közel egy órára leállt az egyik szennyvízátemelő szivattyú. Közel 60 milliméter csapadék esett le egy óra alatt, ez extrém mennyiség – mutatott rá Nagy Bálint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában