kitelepítés

2018.06.19. 20:46

Kiállítás érkezik Szentgyörgyvölgybe

Az 1950 és 1953 közötti kitelepítésre emlékeznek szombaton az őrségi faluban, amely a deportálások során az egyik leginkább érintett zalai településnek számított.

Gyuricza Ferenc

Délelőtt 11 órakor a többfunkciós szolgáltató központban Vigh László országgyűlési képviselő nyitja meg a július 13-ig látogatható „Péntek volt és 23. – Kitelepítések 1950–1953 között Zala megyéből” című vándorkiállítást. A tárlatot dr. Saád József nyugalmazott egyetemi docens, a korszak egyik kutatója, illetve dr. Nagy Mária oktatáskutató, a Telepesek Társadalmi Múzeum Alapítvány munkatársa állította össze.

Ezt követően dr. Saád József és Vigh László, valamint Bene Csaba megyei közgyűlési alelnök, és az egykor a településen lelkészként szolgáló dr. Márkus Mihály nyugalmazott református püspök közreműködésével pódiumbeszélgetést tartanak a tárgyalt korról. Végül a kitelepítettek tiszteletére állított emlékművet is megkoszorúzzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában