Idén is lebonyolítják

2018.06.14. 13:00

Gólyagyűrűzési akciót szerveznek Zala megyében

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) zalai csoportja idén is lebonyolítja hagyományos gólyagyűrűző akcióját a megyében: felkeresnek lakott fészkeket, és egyedi azonosítókkal látják el a fiókákat.

Varga Andor

Ma (június 14., csütörtök) zajlik le az akció észak-zalai része. A szakemberek (a madarászok mellett az áramszolgáltató E.ON is felvonul, hogy a művelet biztonságát garantálja) Pakodon kezdenek 7 órakor, majd Zalaszentiván (Kossuth u. 31., 7.40 óra), Zalaegerszeg-Andráshida (Gábor Áron u. 33., 8.20), Teskánd (bolt mögött, 9.00), Andráshida (Gazdaság u. 1., 9.50), Bagod (Kossuth u. 1., 10.40 és Vénusz panzió, 11.15), Zalaszentgyörgy (buszmeg­álló, 12.00), valamint Salomvár (Jókai u., 12.30) következik. A természetvédők a helyszíneken szeretettel várnak minden érdeklődőt. A megadott időpontokban némi csúszás előfordulhat. Nagyobb esőben, illetve erős szél esetén az adott fészeknél a gyűrűzés elmarad. A gyűrűzés dél-zalai körútja jövő szerdán (június 20.) esedékes, és Miklósfán kezdődik majd reggel 8 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában