családi nap egerváron

2018.06.25. 07:00

Érzékenyítő programok a II. Esélykupán

Második alkalommal rendezte meg az Esélykupa programot és családi napot a helyi Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete a sportpályán.

Hajdú Péter

Gyerkó Gábor ajándékot ad át az egyik kis versenyzőnek Fotó: Pezzetta Umberto/ZH

Szombaton reggel sportmérkőzésekkel, focival kezdődtek a programok, amelyek közt volt rajzverseny, íjászat is. Kreatív sarkot rendeztek be, ahol a fiatalok egyik kedvencét, csillámtetoválást lehetett kérni, az érdeklődők ismerkedhettek a kosárfonással. A Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház terápiás kutyát vitt.

Gyerkó Gábor ajándékot ad át az egyik kis versenyzőnek
Fotó: Pezzetta Umberto/ZH

- Azért indítottuk el ezt a programot, hogy az embereket megismertessük a fogyatékkal élők mindennapos problémáival, és erősítsük a társadalomban a mozgássérültek és más fogyatékkal élők iránt az emberek elfogadó, segítő magatartását. A nap folyamán tíz futballmeccse zajlott le, közben pedig különböző programok váltották egymást. Például kerekesszékes kosárba dobás, akik kíváncsiak voltak rá, kipróbálhatták, hogyan lehet a rolátorral közlekedni, vásárolni. Most pedig éppen véget ért a családi szerencsekerék verseny, aminek során különböző, többnyire valamilyen fogyatékosságra érzékenyítő feladatokat kellett megoldani – mondta Tóth Ágnes, a szervező egyesület elnöke, aki kora délután Gyerkó Gábor polgármesterrel kedves ajándékokat adott át a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában