Kulturális színteret alakítanak ki

2018.06.21. 08:00

A fiatal családokat fejlesztésekkel tartanák a faluban Sandon

A kultúrház közelében található régi épület felújítását követően új közösségi térrel bővül a település.

Benedek Bálint

Hábli Nándor szerint az épület hamarosan elkészül Fotó: Szakony Attila/ ZH

A település központjában található épületben működött már könyvtár, orvosi rendelő, rendőrségi iroda és posta is. Azonban egy ideje üresen állt, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy felújítja és nem utolsó sorban tartalommal tölti meg az 1960-as években épült házat.

– Két pályázattal közel 2,4 millió forintot nyertünk, ebből kulturális színtérré alakítjuk át az épületet – mondta Hábli Nándor polgármester. – A közművelődési érdekeltségnövelő keretből elvégezzük a járólapozást, a nyílászárók cseréjét, s a szigetelési munkákat, míg az önkormányzati fejlesztésekre előirányzott öszszegből, némi önerővel az eszközbeszerzést oldjuk meg. Tetőcserére is szükség lenne, ám a jelenlegi költségvetésből erre most nem jut forrás. A beruházással várhatóan e hónap végére elkészülünk.

Hábli Nándor szerint az épület hamarosan elkészül Fotó: Szakony Attila/ ZH

Mint megtudtuk: várhatóan az épületben kap helyet a Sand 2000 Közhasznú Egyesület, de egyéb kisebb rendezvények is otthonra találhatnak a falai között.

A közel 400 fős településen Hábli Nándor a jövő nagy feladatának tarja a csatornázás kiépítését, hiszen ennek köszönhetően talán könnyebben meg lehetne tartani a fi atal családokat. Szintén az ő érdeküket szolgálná egy modern játszótér megépítése, melyre még nem találtak pályázati forrást, de ha továbbra is jól gazdálkodnak, akkor saját forrásból is építhetnek. Szükség lenne még a belterületi utak javítására, ugyanis a Kürt utca, valamint a Kanizsai utca burkolatának egy része is elhasználódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában