Közösséggé kovácsolódtak

2018.05.04. 17:48

Vidáman búcsúztak a középiskolától a diákok Nagykanizsán

Katona, lovag, hercegnő, pelenkás csecsemő és menyasszony jelmezekbe bújt fiatalok bolondballagásától volt hangos pénteken az Erzsébet tér és környéke. A város végzős középiskolásait Dénes Sándor polgármester is köszöntötte.

Benedek Bálint

A Mező-gimnázium jelmezekbe öltözött diákjai között az iskola egyik tanára, Baj Anikó (balról a harmadik) is feltűnt Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

- Pillanatok alatt elröppentek az évek, s jövő hétfőn az egész időszakot lezáró vizsga, az érettségi következik – fogalmazott a városvezető. – A bolondozás most lezárult, hiszen a ballagás egyfajta búcsú attól az intézménytől, amely a fontos időszakokban támogatta a diákokat. Nemcsak használható tudással, hanem a nevelés terén is olyan értékekkel vértezték fel a tanulókat, amelyekkel a következőkben élni kell. Kanizsa mindig tárt karokkal várja vissza a fiatalokat, bízunk benne, hogy sokan felnőttként itt boldogulnak.

Ottjártunkkor találkoztunk olyan pedagógussal is, aki a fiatalokkal együtt szobafestő jelmezben vonult a térre.

- Változatos életünk volt, a kalandos osztálykirándulások jól összeráztak bennünket, hiányozni fog a 28 fős közösség – mondta Baj Anikó, a Mező-gimnázium 12/C osztályának osztályfőnöke. – Most már új kihívások tartják őket lázban, a csapat egyik része egyetemre megy, míg néhányan szakmát tanulnak. Csak remélhetem, hogy mindenki megtalálja a helyét az életben.

A Mező-gimnázium jelmezekbe öltözött diákjai között az iskola egyik tanára, Baj Anikó (balról a harmadik) is feltűnt Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

Az osztály diákjai szerint a tanárnő kifejezetten értett ahhoz, hogy összefogja a csapatot. Baranyás Judit és Babati Enikő úgy érezte, a nehezebb pillanatokban sem esett kétségbe, mindig számíthattak a tapasztalatára.

Pelenkás csecsemőnek öltöztek a Zsigmondy szakképző iskola rendészeti ágazatának diákjai, akik ugyancsak szerencsésnek érzik magukat, hogy ilyen jó közösséget alkottak.

- Most még mindenki boldog, felhőtlenül szórakozhatunk, de az érettségi után valami egészen más következik. Reméljük azonban, hogy a jövőben is megmaradhat a jó kapcsolat – mondta egyikük, Zsohár Dalma.

Látványos, s olykor meghökkentő jelmezekben búcsúztatták az elmúlt éveket a végzős diákok az Erzsébet téren Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

Néhány „batthyányis” lány sem tudja még felfogni, milyen érzés lesz elhagyni a biztonságos védőhálót.

- Nyolc évvel ezelőtt kezdtünk, s olyannyira összenőttünk, hogy a második családomként tekintek az osztálytársaimra – így Kardos Kinga. – Az érettségi után valami teljesen új és egyben ismeretlen vár, ami elsőre eléggé rémisztő. Egyelőre arra koncentrálok, hogy még egy hónapig találkozunk. Nagyon jó lenne, ha abban a bizonyos nagybetűs életben is megmaradhatna ez a kapocs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában