Az erdő mélyén

2018.05.06. 15:02

Mátyás király és Majka – Első alkalommal szerveztek kalandtúrát Sandon

Mi a közös Mátyás királyban, Majkában és Rúzsa Magdiban? Annyi, hogy őket ábrázoló fotók felismerése is szerepelt a családi kalandtúra feladatai között.

BENEDEK BÁLINT

Dávid György segített Hábli Fanninak Fotó: Gergely Szilárd

A szombaton először megtartott rendezvény ötlete az erdőkkel gazdagon körülölelt település lakóitól származik.

- Azt szerettük volna, ha a gyerekek jobban megismerik szűkebb hazájukat, mozognak, s kimozdulnak a komfortzónájukból – fogalmazott Hábli Nándor polgármester. – Először közös erdei sétát terveztünk, amihez később izgalmas és érdekes ötletek érkeztek. A kolléganőmmel, Farkasné Zakócs Amáliával egyetértésben erdei akadályokkal, különféle állomásokkal családi kalandtúrává fejlődött a program.

A médiaszemélyiség, Majka fotóját az egyik fa törzsére ragasztva találták meg az erdőben túrázó gyerekek. Balról: Katona Eszter, Katona Júlia, Mészáros Eszter és Tombor Kármen

Az erőt és kitartást igénylő feladatok mellett szellemi vetélkedő is várta a jórészt helyi és környékbeli településekről benevezett csapatokat. Az erdőbe érkezve költők, médiaszemélyiségek és sportolók fényképeit kellett felismerni. Ezt követően kötélmászásban és ügyességi feladatokban mérhették össze a tudásukat a résztvevők.

- Eddig még soha nem vettünk részt ilyen titokzatos kalandtúrán, hiszen sejtelmünk sincs arról, mi is vár ránk – mondta Varga Gábor, a Bolyai-iskola tanára. – A múlt héten lefutottam egy félmaratont, talán ezzel a távval sem lesz gondom. A nyolcadikas tanítványaim: Horváth Luca Sára, Réz Gréta Ilona, Farkas Rebeka és Gelencsér Zsófia kifejezetten szeretnek túrázni a zalai dombok között. Mindig öröm a szabad levegőn lenni, és alig várjuk a kihívásokat.

Hasonlóképp gondolkoztak a helyi fiatalokból álló Tinibuborékok nevű csapat tagjai. Egyikük, György Viktória elárulta: bár ismerik a környéket, az erdő mélyén még nem jártak, ezért biztosan lesz néhány újdonság is.

Dávid György segített Hábli Fanninak Fotó: Gergely Szilárd

Az erdőt járóknak az egyik állomáson régi mezőgazdasági szerszámokat kellett megnevezni, másutt kerekeskútból vizet húzni. Találkoztunk olyanokkal is, akik versenyen kívül ismerkedtek a sandi természet szépségeivel. A helyi Ádám József a feleségének, a lányának és az unokáinak mutatta meg az értékeket.

- Az erdészet mérései szerint 262 éve áll itt egy kocsányos tölgyfa – mesélte. – Ez a kalandtúra is jó ötlet volt, hiszen kicsit átmozgatja az izmokat.

A speciális közösségépítő tréning egyik szervezője, Farkasné Zakócs Amália elégedett volt az eseménnyel, mint elmondta: a gyerekek és felnőttek ugyanúgy élvezték a feladatokat, új élményekkel gazdagodtak, miközben felálltak a számítógép elől és mozogtak egy kicsit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában