Tisztelet

2018.05.18. 12:00

Koszorúzott az új vietnámi nagykövet a zalaegerszegi Ho Si Minh szobránál

Csütörtökön a megyeszékhelyre látogatott Nguyen Tien Thuc, a Vietnámi Szocialista Köztársaság új budapesti nagykövete.

Magyar Hajnalka

Nguyen Tien Thuc (jobbról) Góra Balázs társaságában a landorhegyi emlékműnél Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A nagykövet a hazánkban élő vietnámi kolónia képviselői, valamint a követség munkatársai társaságában érkezett. Nguyen Tien Thuc és szűk kísérete délelőtt ellátogatott az ülésező zalaegerszegi közgyűlésbe, ahol Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a delegációt. A nagykövet ezután dr. Vadvári Tibor alpolgármesterrel is tárgyalásokat folytatott az együttműködés lehetőségeiről.

Nguyen Tien Thuc (jobbról) Góra Balázs társaságában a landorhegyi
emlékműnél Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A vendégek útja a Ho Si Minh-szoborhoz vezetett, ahol a hagyományoknak megfelelően az MSZP helyi képviselőivel közösen hajtottak fejet Vietnám egykori elnökének és miniszterelnökének emlékműve előtt. Góra Balázs, az MSZP megyei szervezetének ügyvezető alelnöke köszöntőjében elmondta, Európában ez az egyetlen Ho Si Minh-szobor, s 2005 óta valamennyi nagykövet ellátogatott Zalaegerszegre, hogy a vietnámi államférfi születésnapja (1890. május 19.) alkalmából tisztelegjen előtte.

A szobor sorsát korábban viták övezték, ám az utóbbi időkben Marton László alkotása megbecsült színfoltja a Landorhegynek, néhány éve a vietnámi nagykövetség támogatásával a környező parkot és a műalkotást is felújították. Nguyen Tien Thuc elmondta, új nagykövetként első vidéki útja Zalaegerszegre vezetett, s nagy megtiszteltetés számára, hogy bepillanthatott az egerszegi közgyűlés munkájába és találkozhatott Balaicz Zoltán polgármesterrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában