Táncolj!

2018.05.18. 17:00

Ízelítő a moderntánc világából – Kertvárosi táncfesztivál Zalaegerszegen

Ötödik alkalommal adott helyt a Kertvárosi Táncfesztivál programjának tegnap a Liszt Ferenc Általános Iskola tornaterme.

Magyar Hajnalka

A Liszt-iskola felső tagozatos versenycsoportja Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Az esten idén 16 koreográfiát láthatott a közönség. A rendezvényt öt évvel ezelőtt avval a szándékkal hívták életre, hogy a Kertvárost is bekapcsolják a májusi városnapi programok füzérébe – tudtuk meg Hanzsérosné Farsang Ildikó táncpedagógustól, aki szakmai szempontból támogatta Tasnádiné Fehér Gyöngyi német-könyvtár szakos pedagógus szervezőmunkáját. Lényegében nem versenynek szánták, hiszen az iskola tánccsoportjainak számos egyéb lehetőség kínálkozik a megmérettetésre, inkább találkozónak, táncünnepnek, amely átfogó képet kínál a moderntánc sokszínűségéről. A legjobbakat ettől függetlenül díjazta a zsűri, amelyben Babos Sándorné, Bognár Ákos, Nemesházi Bernadett és Vargovics Beáta foglalt helyet.

A Liszt-iskola felső tagozatos versenycsoportja Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A Liszt-iskola négy produkcióval szerepelt (felső tagozatos versenycsoport, visszajáró „öregdiákok”, alsósok és egy duó), mellettük a város és városkörnyék gyermek és junior csoportjai, táncklubjai léptek fel, de Balatonfüredről is érkezett egy hip-hop csapat. Ha már a műfajoknál tartunk, a közönség a moderntánc szinte valamennyi változatából ízelítőt kapott, úgy mint show-tánc, jazzbalett, hastánc, kortárs tánc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában