A gyógyulást segíti az adomány

2018.05.15. 07:00

Egy nyolctagú család mellé állt a Jézus Szíve Ferences Karitász

Százezer forinttal segíti a Jézus Szíve Ferences Karitász egy négyéves kislány gyógyulását. Az összeget tegnap adták át az olai plébánián.

Péter B. Árpád

Az adomány átadása után Ocsovai Grácián atya megáldotta a családot Fotó: Péter B. Árpád

Málik Zsolt és felesége, Ilona, ahogyan az asszony fogalmazott, „három és fél gyerekkel” Sarkadról költözött a zalai megyeszékhelyre évekkel ezelőtt, s ma már hat apróságot nevel. A négyéves Regina születése óta egy különleges koponya-megbetegedésben szenved, ami folyamatos orvosi kezelést, kontrollt igényel. Eddig már kétszer műtötték, és sürgősen szükség van újabb beavatkozásra.

Miközben a kislány édesanyja ölében boldogan majszolta a karitász csoport tagjai által készített süteményeket, Kovács Erzsébet, a szervezet vezetője arról beszélt, a zalaegerszegi ferences karitász egyik fontos küldetése a rászoruló, nehezebb körülmények között élő családok felkarolása.

- Húsvéti gyűjtésünk eredményeként például a rezsiköltség, így a villany- vagy gázszámla kifizetéséhez nyújtottunk támogatást, más esetben a tűzifa megvásárlásához adtunk anyagi segítséget – fogalmazott a csoport első embere, leszögezve, természetesen más módon is patronálják a Jézus Szíve Ferences Plébánia környezetében élő rászorulókat.

Az adomány átadása után Ocsovai Grácián atya megáldotta a családot Fotó: Péter B. Árpád

A csoport a Málik családot is régóta támogatja, a nyolctagú família kapott már ruhát és élelmiszert is. Kovács Erzsébet bemutatásukkor úgy fogalmazott, Ilona és Zsolt jóravaló, becsületes ember, aki szépen és odaadással neveli gyermekeit, s most, az újabb műtét előtt, százezer forinttal segíti a karitász Regina gyógyulását.

Az adomány átadása után Ocsovai Grácián plébános megáldotta a családot és a jelenlévőket, a hat gyermek vállalását pedig szép példának nevezte.

Később Málik Ilona elmesélte, Békésből azért jöttek Zalába, hogy megtalálják a boldogságukat és a boldogulásukat, s nem is kellett csalódniuk. Ma már Zalaegerszeg az igazi otthonuk, amely befogadta őket, s kiváló környezetet nyújt gyermekeik szerető felneveléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában