Tisztelet

2018.05.31. 07:00

Díjat alapítanak Lovrencsics Lajos emlékére Nagykanizsán

A Nagykanizsai Városvédő Egyesület a közelmúltban tartotta éves közgyűlését, ahol értékelték az eddigi munkát, s új elképzeléseket fogalmaztak meg.

Benedek Bálint

Cserti Tibor Fotó: Archív

Cserti Tibor, az egyesület elnöke nagy eredménynek tartja, hogy két újabb helytörténeti kutatási anyagot adhattak ki városi támogatással. Az egyik Horváth Tamás: Pénzintézetek és működésük a dualizmus korában Nagykanizsán, a másik pedig Kardos Ferenc: Nagykanizsai központi köztemető kulturális térképe címmel jelent meg.

Cserti Tibor Fotó: Archív

– Az Együtt Kiskanizsáért Egyesülettel most a városrész történelmi múltját feltáró könyv elkészítésén dolgozunk, melynek anyagát Horváth Jánosné állítja össze – mondta Cserti Tibor. – Papp Ferenc alelnökünk ötlete alapján a város kulturális intézményeit bemutató leporelló is készülhet.

 

A városvédők azt tervezik, hogy alapító elnökükről, Lovrencsics Lajosról elnevezett emlékérmet bocsátanak ki. Ezt azok kaphatják, akik a város érdekében dolgoztak, vagy alkottak maradandót. További terv, hogy a néhai Ördög Ferenc díszpolgár, nyelvész egykori otthona, a Csengery utcai társasház falán emléktáblát helyezzenek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában