Renoválás

2018.04.19. 07:00

Varrodából lesz a közösségi ház Gelsén

Már javában zajlik az egykor bölcsődeként, a későbbiekben pedig varrodaként működő épület felújítása. A falu központjában lévő, több mint kétszáz négyzetméteres ingatlanból a rendbetétel után közösségi ház lesz.

Szabó Zsófia

Szegedi Ferenc polgármester

Fotó: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

A renoválás már jócskán ráfért a közel hatvanéves épületre, amelyet még korábban vásárolt vissza tizenötmillió forintért magánvállalkozótól a település önkormányzata. Azzal a céllal, hogy a faluban működő egyesületeknek, kluboknak méltó székhelye legyen, ám a tervek szerint konditermet, a fiatalok számára találkozási pontot, valamint rendezvénytermet is kialakítanának az épületben.

Szegedi Ferenc polgármester elmondta: 1.6 millió forint támogatást kaptak pályázat révén a Belügyminisztériumtól, amelyből kicserélték a nyílászárókat.

- Saját forrásból pedig felújítjuk az épület tetejét – jelezte Gelse első embere. – Már folynak a munkálatok, az új tetőcserepek már a helyükön vannak. Ám nem csak a rossz tető jelentett gondot. Az is, hogy nincs alászigetelve a ház. Ezt is orvosoljuk a felújítás során, szintén saját költségvetésből. Hárommillió forintba kerül mindez a tető cseréjével együtt – összegezte Szegedi Ferenc.

Szegedi Ferenc polgármester
Fotós: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

Hozzátette: a renoválás során az épület külseje is megújul. A régi, málló vakolatot leverik, majd bepucolják a házat. Azonban belül is rendbe teszik, amit kell. Ám mindehhez pályázat útján remélnek támogatást.

A polgármester hangsúlyozta: a tervek szerint jövőre már mindennel elkészülnek. Akkor immár szinte nem is lesz olyan önkormányzati tulajdonban lévő épület a faluban, amit ne modernizáltak volna.

A közösségi ház renoválásával egy időben másutt is zajlik korszerűsítés Gelsén. A fogorvosi rendelő és védőnői tanácsadó rekonstrukciója nyárig befejeződik. Napokon belül pedig nekilátnak az iskola melletti műfüves focipálya felújításának, amelyet a Belügyminisztérium több mint 1 millió forintos hozzájárulásával, valamint közel kétszázezer forint saját forrásból hoznak rendbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában