Igazi kavalkád

2018.04.30. 08:00

Város napi baba, fergeteges koncertek, félmaraton és Oldtimer kerékpárok Nagykanizsán

A város napi baba köszöntése, fergeteges könnyűzenei koncertek, Kanizsa-Karos félmaraton, oldtimer kerékpárosok, ezernél is több táncos, kiváló hangulat – így telt a város napi programkavalkád második és harmadik napja.

Horváth-Balogh Attila

A KOKSZ Rallye rajtja során száznál is több veterán kerékpáros tekert át a Kanizsa Centrum Bevásárlóközponton

 

Ákos tündéri kisfiú

Évek óta hagyomány, hogy a város napján született babát és anyukáját köszönti a mindenkori polgármester. Így történt ez most is. Dénes Sándor szombat reggel 8 órakor látogatta meg a Kanizsai Dorottya Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán a boldog anyukát, Kreiner-Kálcsics Veronikát és kisfiát. Kreiner Ákos pénteken 19 óra 22 perckor látta meg a napvilágot 3200 grammos súllyal és 50 centiméteres testhosszal. Ákos a Nagyrécsén élő házaaspár 2. gyermeke, nővére, Zsófia 2 esztendős. Dénes Sándor (aki ajándékcsomaggal, emléklappal, illetve virágcsokorral érkezett) érdekességként megemlítette, a boldog édesanya és annak férje is a tanítványa volt anno, ráadásul egymás után következtek a naplóban...

Dénes Sándor polgármester szombat reggel köszöntötte a város napi babát és az anyukát Fotók: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

A város napján most már 4. éve kiválasztják a rendezvény borait is. Ennek eredményhirdetésére szombat este került sor. A nedűket Vaszily Zsolt, a Da Bibere Borlovagrend kancellárja kóstolta végig és értékelte. A rendezvény fehérbora címet a rezi Decsics Pince 2017-es évjáratú Balaton-felvidéki olaszrizlingje, a rendezvény vörösbora címet a nagyradai Cézár Pincészet 2015-ös zalai pinot noir-ja, a borlovagrend különdíját pedig a cserszegtomaji Romsics Pincészet szintén Balaton-felvidéki sauvignon blanc bora érdemelte ki.

Vasárnap reggeltől egészen késő délutánig a táncé volt a főszerep: a városközpontban 5 színpadon közel 1000 táncos produkciója váltotta egymást, a város számos pontján flashmobbal lepték meg a járókelőket a nap folyamán fellépő táncosok, délután pedig pezsgő karneváli felvonulásban egyesítették erejüket.

– Április 29. a tánc világnapja, melyet hosszú éveken át a Hevesi Sándor Művelődési Központban gálával ünnepeltünk – tudtuk meg Lekszikov Csabától, az utcatánc-fesztivált szervező Eraklin Táncklub Egyesület elnökétől. – Négy évvel ezelőtt gondoltuk azt, hogy ezt a műsort kihozzuk nagyobb plénum elé, s ha már a világnap egybeesik a város napjával, adta magát a lehetőség...

A nap folyamán elrajtolt a Kanizsa-Karos 2.0 félmaratoni futóverseny is, amelyre közel százan neveztek.


A KOKSZ Rallye rajtja során száznál is több veterán kerékpáros tekert át a Kanizsa Centrum Bevásárlóközponton

Kapcsolódtak a város napjához a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjai, akik vasárnap rendezték meg a hagyományos KOKSZ Rallye-t. Ennek keretében veterán biciklijeikkel kitekertek a Csónakázó-tóhoz, ahol megtekintették az XCO-versenyt és ügyességi játékokban vettek részt.

– Negyedik alkalommal szerveztük meg a rendezvényt, melyre szlovén, osztrák és horvát barátaink is eljöttek – mondta el Dene Tibor, a szövetség elnöke. – Azt gondoljuk, hogy ez az erős közösség és a megmozdulás a város napi rendezvények színes eleme – s erre nagyon büszkék vagyunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában