Nyeregbe, Kanizsa!

2018.04.07. 17:00

Több, mint háromszázan tekertek Bajcsára és még tovább

Több, mint 300-an vettek részt szombaton az önkormányzat és az idősügyi tanács által szervezett Nyeregbe, Kanizsa! című programon.

Horváth-Balogh Attila

Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek, profik és lelkes amatőrök egyaránt nyeregbe pattantak Fotó: Gergely Szilárd/Zala Hírlap

Mint azt dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó, idősügyi referens, főszervező elmondta: a rendezvény az Egészséges Nagykanizsát! című, az egészségtudatos életmódot és a mindennapos mozgást népszerűsítő programsorozat részeként valósulhatott meg. A több, mint 300 kerékpáros (iskolások, a Teker Egyesület, valamint az idősügyi klubok tagjai és mindenki, aki szereti a biciklizést) három távon (20, 40 és 70 kilométer) tehették próbára erőnlétüket.

Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek, profik és lelkes amatőrök egyaránt nyeregbe pattantak
Fotó: Gergely Szilárd/Zala Hírlap

A monstre megmozduláson részt vett – természetesen, biciklivel – Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület tagja is. A résztvevőket az önkormányzat nevében Tóth Nándor alpolgármester köszöntötte, s az útra kelőkre Szűcs Imre helyettes esperes, a Jézus Szíve plébánia plébánosa kért áldást. A rendezvény végpontja a bajcsai focipálya volt, ahol a helyi nyugdíjas klub tagjai forró teával, főtt virslivel és debrecenivel várták a beérkezőket.

A rendezvény keretében tartotta hagyományos szezonnyitó családi napját a Teker Egyesület is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában