Program

2018.04.28. 17:00

Lányoknak tartottak pályaorientációs napot a Pannon Egyetem kanizsai kampuszán

Rendhagyó pályaorientációs napra várták szerdán a középiskolásokat a Pannon Egyetem helyi kampuszán.

Szabó Zsófia

Kézműves foglalkozással is várták a diákokat, köztük Vas Dorinát, Gelencsér Katalint, Hordós Katát, akiknek Horváthné Csepella Veronika segített a szövőszék használatában Fotó: A szerző

A rendezvény különlegességét az érdekes programok adták, illetve, hogy kizárólag ifjú hölgyeknek szervezték.

Lányok Napja

A Lányok Napja elnevezésű interaktív eseményt évek óta megszervezik Európa-szerte, felsőtagozatos és középiskolás lányok számára. Első alkalommal csatlakozott a programhoz a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ.

Kézműves foglalkozással is várták a diákokat, köztük Vas Dorinát, Gelencsér Katalint, Hordós Katát, akiknek Horváthné Csepella Veronika segített a szövőszék használatában Fotó: A szerző

Nagy-Péterfi Rita szervező elmondta: az akció célja, hogy tájékoztassák a lányokat a műszaki, technológiai, mérnöki és természettudományi pálya előnyeiről.

- A Nők a Tudományban Egyesület kampánya olyan pályaválasztási lehetőségekre hívja fel a lányok figyelmét, amelyekre általában nem gondolnak. Egyben ösztönzik is őket, hogy a jövőjükkel kapcsolatos döntést ne az elvárásokra, hanem a valós érdeklődési körükre alapozzák – jelezte Nagy-Péterfi Rita, hozzátéve: 25 középiskolást hívtak meg a rendezvényre.

A nap programjai

Több programmal várták őket. Üzemlátogatáson, tudományos vita partin, egészségügyi előadáson és kézműves foglalkozáson is részt vettek az ifjú hölgyek, akik között akadt olyan is, akit nem kell orientálni a „fiúsnak” tartott szakmák irányába.

A Cserháti Sándor Szakképző Iskola kilencedik évfolyamos tanulója, Gozdán Emília autószerelőnek, egész pontosan közlekedésgépésznek készül.

- Kiskorom óta érdekelt ez a szakma – részletezte Emília. – Az édesapám ért az autókhoz, sokat szerelgettem vele otthon. Megtetszett, nem is akartam más pályára lépni. Sokan csodálkoznak, hogy fiús munkám lesz. De szerintem tudom majd ugyanolyan jól csinálni ezt a szakmát, mint a férfiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában