Támogatás

2018.04.17. 10:00

Kozmadombján kerékpározható lesz az új járda

A napokban elkezdődött az Arany János úton a járda felújítása. A munkálatok költségének nagyobb hányadát állami támogatásból biztosítja a település.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc/ Zalai Hírlap

Régóta várt beruházás kezdődött a kevesebb mint félszáz lakossal rendelkező településen. Az Arany János úti járda felújítását – annak elhelyezkedése miatt – ugyanis többször is kezdeményezték már a községben.

- A 86-os út forgalma miatt van szükség erre a beruházásra, nemcsak a gyalogosok, de a kerékpárosok biztonsága érdekében is – foglalta össze Kámán János polgármester. – Az úttesten ugyanis valóságos életveszély közlekedni, szinte nem is merészkednek rá a lakosok.

A település önkormányzata még az elmúlt év végén kapta meg az értesítést arról, hogy a körülbelül 570 méternyi járda felújítására az állami költségvetésből hatmillió forintos támogatást kap. Ezt egészítik ki 1,3 millió forintos önrésszel. A polgármester szerint ez az összeg már biztosan elegendő lesz ahhoz, hogy az Arany János úton teljes hosszában elvégezhessék a rekonstrukciót.

- A felújítással nemcsak a hibákat javíttatjuk ki, vagyis a járda felületét hozzuk helyre, de ahol azt a terület megengedi, szeretnénk kiszélesíteni is – folytatta Kámán János. – A fő célunk ugyanis az, hogy lehetőség szerint kerékpározható is legyen a járda, s ennek érdekében legalább az északi részen 160-170 centiméteresre bővítenénk a már meglévő szűkebb részeket is.

Fotós: Gyuricza Ferenc/ Zalai Hírlap

A polgármester azt is hozzátette, ezekben a napokban a visszabontás, illetve a tisztítás zajlik, majd ha ezt befejezik a munkások, kezdődhet az alap kiszélesítése, s végül a burkolat aszfaltozása. Mindezt várhatóan még a tavasz folyamán be is fejezik. Kámán János elmondta azt is: a kozmadombjai beruházással együtt zajlik az úgyszintén a 86-os út mentén található kálócfai Kossuth úti járda felújítása is, vagyis a szomszédos településen is sikerül a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonsága érdekében előbbre lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában