Korszerűsítés

2018.03.09. 17:25

Többszáz milliós fejlesztések a lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskolában

Mintegy 760 millió forintból újulhat meg Lentiben a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 2020 júniusáig.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Mindezt pénteken az intézményben jelentette be sajtótájékoztatón Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója. Mint mondta: a beruházás infrastrukturális fejlesztéseket, módszertani megújulást, eszközök beszerzését és korszerű feladatellátási helyek kialakítását is tartalmazza.

– A beruházás egyik része a mindennapos testneveléshez kapcsolódó infrastrukturális és szakmai háttér eszközfeltételeinek biztosítása, ezen belül tantermek felújítása, sporteszközök beszerzése – magyarázta Kajári Attila.

– Emellett az iskolaépület teljes energetikai korszerűsítése is megvalósul, illetve tantárgyakhoz kapcsolódó eszközfejlesztést és szakmai megújulást is tartalmaz a pályázat.

Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Összesen 17 tanterem újul meg, szaktantermeket, laborokat, valamint a fejlesztő és művészeti foglalkozások megtartására alkalmas helyiségeket alakítanak ki. Megújul még a könyvtár, a közösségi és zöld terek, a konyha és az étkező is.

A sajtótájékoztatón részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke és Horváth László polgármester is.

Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Vigh László elöljáróban örömét fejezte ki az iskola felújítása kapcsán.

- Az iskola a legfontosabb intézmény egy-egy település életében, hiszen amikor a gyermekekről beszélünk, akkor a jövőnkről beszélünk – mondta a képviselő.

Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Dr. Pál Attila kiemelte: Zala megyében mintegy 280 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések. Köztük említette a járműipari tesztpálya kialakítását, mely nem csak azért  fontos, hogy a megye bekerüljön az európai vérkeringésbe, hanem, mert a létesítményben fiatal mérnökökre és zalai szakemberekre lesz majd szükség.

Horváth László arról beszélt, hogy közel 30 fejlesztés valósul meg a városban a következő években mintegy 5 milliárd forint értékben. Mint mondta: régi terv válik valóra a Vörösmarty-iskola felújításával, illetve kitért arra is, hogy jelenleg tervezés alatt van az intézmény szomszédságában kialakításra kerülő   kézilabda munkacsarnok, ami javítja  majd  a minőségi sport tárgyi feltételeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában