Ünnepség

2018.03.22. 11:30

Nyolcszáz millió forintos faipari fejlesztések Lentiben

Mintegy 800 millió forint értékű beruházást, illetve új csarnokot avattak tegnap a faipari termékeket gyártó Németh-Fa Kft.-nél.

Korosa Titanilla

Dr. Pál Attilának (balról) és Vigh Lászlónak a kft tulajdonosa, Németh László mutatta be az ott folyó munkát és a termékeket

Üzemlátogatást is szerveztek ez alkalomból a vendégeknek az avatóünnepség előtt, ahol a cég munkatársai mutatták meg az ott folyó munkát, valamint a cégnél készülő nyílászárókat, faházakat és más faipari termékeket.

A rendezvényen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Horváth László polgármester is. Az avató ünnepség Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színművész szavalatával vette kezdetét, majd Vigh László köszöntötte a megjelenteket és méltatta a 40 éve a faiparban tevékenykedő Németh Lászlót, a Németh-Fa Kft. tulajdonosát, ügyvezetőjét és munkáját.

Dr. Pál Attilának (balról) és Vigh Lászlónak a kft tulajdonosa, Németh László mutatta be az ott folyó munkát és a termékeket

Visszatekintettek az elmúlt húsz évre

Ezt követően a házigazda mutatta be az idén több mint 20 éves vállalkozás múltját, jelenét, valamint a legújabb fejlesztéseket.

– Cégünk 24 éves, de korábbi múltja is van – mondta Németh László elöljáróban, majd arról beszélt, hogy már gyerekkorában eldöntötte, hogy asztalos lesz és máig vallja, hogy jól döntött. – Hosszú folyamat volt, míg idáig eljutottunk, 1994-ben vettük meg jelenlegi telephelyünket, azóta folyamatosan épülünk és fejlődünk.

800 millió forintos beruházás valósult meg

A cég bővítésének állomásaiként említette a fafeldolgozó, valamint a tömörfa megmunkáló üzemeket, beszélt a nyílászárók gyártásáról, amivel 2000 óta foglalkoznak. Majd bekapcsolódtak a pelletgyártásba, valamint ma már hétvégi és családi faházakat is készítenek.

– A jelen beruházás összértéke közel 800 millió forint, ehhez hozzátartozik a most felavatott 1500 négyzetméret alapterületű csarnok, ami a régi helyén épült fel, ezt felszereltük festőrendszerrel – mutatta be a rendezvényen felavatott fejlesztést Németh László. – Ide tartozik még egy nyílászáró gyártó gépsor, ami az országban egyedülálló. Ennek beszerzése azért fontos, mert így még magasabb színvonalon tudunk gyártani nyílászárókat, illetve hozzá tartozik a fűrészpor szárító berendezés is – beszélt a fejlesztésről a 100 főt és több külső bedolgozót foglalkoztató cég ügyvezetője.

Az ünnepség végén Horváth László polgármester mondott pohárköszöntőt és méltatta a beruházást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában