A magyar sajtó napja

2018.03.14. 17:15

A helyi újságíróknak tartott fogadást a zalaegerszegi önkormányzat

A magyar sajtó napja alkalmából köszöntötte tegnap a városban dolgozó újságírókat Balaicz Zoltán polgármester.

Varga Lívia

Zalaegerszeg mindig is fontosnak tartotta, hogy a jubileumok megünneplésével erősítse a helyi közösséget és a lokálpatrióta tudatot, mondta köszöntőjében Balaicz Zoltán, kiemelve: az 1848-49-es forradalom és szabadságharc az egyik olyan kiemelkedő nemzeti ünnepünk, amelyre „minden igaz magyar ember úgy gondol, hogy abban nincsen semmilyen ellentét”.

A napra pontosan 170 éve történt eseményeket felelevenítve elmondta: március 13-án tört ki Bécsben a forradalom, ezen a napon fogadta el az ellenzéki kör a 12 pontot, s ekkor írta meg Petőfi Sándor a Nemzeti dalt. Hozzátette: Zalaegerszeg és a megye büszke lehet a 170 éve történtekre és a forradalom zalai hőseire.

1990 óta március 15-e a szabad magyar sajtó napja is, hangsúlyozta a polgármester, „talán azért is, mert a 12 pont közül az első és legfontosabb volt a sajtószabadság kivívása”. Majd a saját, a város közössége és vezetősége, valamint minden zalaegerszegi polgár nevében köszönetet mondott az újságíróknak „a korrekt és kiváló együttműködésért”, ami reményei szerint a jövőben is folytatódik.

A fogadáson a térség országgyűlési képviselője, a tesztpálya miniszteri biztosa, Vigh László is megköszönte a helyi sajtónak a mindig hiteles tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában