Mindent a településért

2018.03.16. 17:00

Gáborjánháza: Idei felújításokról és rendezvényekről

A kultúrház udvarának térkövezése mellett a hősi emlékmű felújítását is tervezi idén a hetési település önkormányzata.

Korosa Titanilla

Pantó László polgármester a hősi emlékműnél Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Minderről Pantó László, a falu polgármestere tájékoztatta lapunkat.

- Nemrég az orvosi rendelő nyílászáróit cseréltettük ki újakra – kezdte a polgármester. – Ennek a saját forrásból megvalósult felújításnak egy része már tavaly elkészült. Emellett a rendelés céljaira használt két helyiséget ki is festettük.

Azt is megtudtuk, hogy havonta egy alkalommal érkezik az orvos a településre, de ez is nagy segítség a helyi időseknek, akik ezen alkalmakkor íratják fel gyógyszereiket. A település jelenlegi lélekszáma 80 fő körüli, közülük sokan nyugdíjasok.

Pantó László polgármester a hősi emlékműnél Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

- Idei terveink közt szerepel – folytatta a polgármester – a kultúrház udvarának további térkövezése, így bővítenénk a teret, hogy a helyi eseményeket – mint például a Hetés vendégül lát! program – rendezett körülmények közt tudjuk megtartani. Ilyenkor akár 150 vendég is ellátogat hozzánk. Pályázati forrást, mintegy 800 ezer forintot nyertünk a templom előtt álló világháborús emlékmű felújítására, aminek a környezetét is rendbe tesszük.

A polgármester hozzátette, hogy testvértelepülésükkel, a muravidéki Radamossal közös programot terveznek nyárra, ahol perecet és lángost sütnek majd a vendégeknek, valamint augusztusban a búcsút is megtartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában