Beruházás

2018.03.09. 13:00

Folytatódik a közösségi tér kialakítása Csödén

Újabb mérföldkőhöz érkezett a község központjában kialakítandó közösségi tér építése. Tegnap a nyílászárók beépítését kezdték el a szakemberek.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc/ Zalai Hírlap

A faszerkezetes épület kialakítását hét-nyolc esztendeje, önerőből kezdte meg a helyi önkormányzat. Az első ütem során az aljzatot készítették el, illetve szerkezetkész állapotba hozták az épületet, ami már megfelelő volt néhány kisebb rendezvény megtartására.

- Tavaly egy újabb fontos lépést tettünk előre, a szociális blokkokat alakítottuk ki – magyarázta a közel száz lakosú kistelepülés polgármestere, Horváth József. – Emellett a festést is elvégeztettük, illetve a nyílászárók költségének felét is kifizettük már akkor. Az ablakok és ajtók beépítésére most adódott lehetőség, ezt a munkát ezen a héten vélhetően be is fejezzük.

A települési önkormányzat már tavaly pályázott a hiányzó munkák anyagi fedezetére, ám akkor elutasították az igényét. Ez egy kicsit lelassította a munkát, de Horváth József szerint ebben a ciklusban így is elkészülnek vele.

Fotós: Gyuricza Ferenc/ Zalai Hírlap

- Ismét fogunk pályázni, s reméljük, hogy most nagyobb sikerrel – egészítette ki a polgármester. – A burkolás költségeit, s a további munkák fedezetét már pályázati támogatásból szeretnénk előteremteni. Többek közt abban is gondolkodunk, hogy egyedi, légbefúvásos rendszerrel az épület fűtését is megoldjuk, aminek fedezetére szintén jól jönne egy kis támogatás.

Horváth József azzal indokolta a beruházást, hogy a faluban ez idáig csak egy kisebb terem állt rendelkezésükre, amely nagyobb rendezvények megtartására nem alkalmas. A közösségi tér 240 négyzetméter alapterületű lesz, ami már kielégítheti a helyi lakosság igényét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában