Matematika

2018.02.05. 17:09

Zalai középiskolások a legjobb matekosok

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg 11-12. osztályosok részvételével négy megye Fejér Lipót Matematikaversenyét. A viadal nagy zalai fölénnyel zárult.

Benedek Bálint

Baranya, Somogy, Tolna és Zala megye legjobb matekosainak döntőjét Pécsen, a Janus Pannonius Gimnáziumban tartották.

A megyékből mindkét évfolyamból 6-6 diák vett részt, a megyei versenyek 1-6. helyezettjei. Zalát 5 Batthyány-, 4 Zrínyi-, 2 Vajda-, 1 Kölcsey- és 1 Csány-iskolás diák képviselte.

- A viadal egyéni és csapatverseny is, a diákok egyéni versenyben szerzett pontszáma adja a csapatban elért pontokat – mondta Pintér Ferenc, a Matematikai Tehetségekért Alapítvány titkára. – A zalai csapat részvételét ezúttal az alapítvány finanszírozta, a társaság vezetője a kanizsai Erdős Gábor volt.

Pintér Ferenc
Fotós: Szakony Attila

Az egyéni versenyben a 11. évfolyamon Szalay Gergő (Zalaegerszeg, Zrínyi-gimnázium) nyert, Csertán András (Nagykanizsa, Batthyány-gimnázium) harmadik lett, Pozvai Bálint (Zrínyi) pedig ötödik. A 12. évfolyamon Busa Máté (Batthyány) aranyérmet szerzett, míg Németh Ciprián (Zrínyi) az ötödik helyen zárta a versenyt.

A többiek is kiválóan helytálltak, a csapatversenyt mindkét évfolyamon Zala megye nyerte, így összetettben szintén a megyei különítmény örülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában