Nyertes pályázatok

2018.02.06. 09:00

Tormaföldi fejlesztések

Egyebek mellett jelentős járdafelújítási munkákat is tervez erre az évre az önkormányzat több utcában is.

Korosa Titanilla

A Rózsa utcában a felújításra váró járdaszakaszt mutatja Hajdu László polgármester

Fotó: Korosa Titanilla

Jó hírek érkeztek még az elmúlt év végén a tormaföldi önkormányzathoz. Több pályázatukat pozitívan bírálták el.

– Vis maior pályázatot adtunk be a paposai hegyi út javítására, amit a nyári esők rongáltak meg – tájékoztatott Hajdu László polgármester.

– Erre mintegy 5,2 millió forintot nyertünk el. Egy másik kiíráson a csapadékvíz elvezetésére és járdaépítésre nyertünk közel 1 millió forintot, továbbá még egy tavaly tavasszal beadott, szintén járda – és belterületi útfelújításra benyújtott pályázatunk is sikeres lett, így további 8,3 millió forinthoz jutottunk.

Összesen 11 millió forint áll rendelkezésünkre erre a célra, ebből 860 méter hosszúságban újulnak meg a járdák a faluban a Rózsa utcában és a lakosi településrészben. Várhatóan egy része aszfalt, másik része pedig térkő burkolatot kap majd. A munkálatok terveink szerint nyár végére be is fejeződnek.

A Rózsa utcában a felújításra váró járdaszakaszt mutatja Hajdu László polgármester
Fotós: Korosa Titanilla

A polgármester arról is beszélt, hogy lehetőségük nyílik egy dél-zalai térséget érintő program keretében több mint 5 millió forint támogatással eszközbeszerzésre és rendezvények lebonyolítására.

– Felzárkóztató programok, közösségi események szervezésére tudjuk ezt a támogatást igénybe venni, de felhasználható óvodások, iskolások utaztatására is – folytatta Hajdu László.

Emellett idén is bekapcsolódott a település a Start-munkaprogramba, mely keretében 5 főt foglalkoztatnak.

– Folytatjuk a megkezdett faluszépítő munkát, a közterek karbantartását. Igaz – tette hozzá – egyre nehezebb bevonható munkaerőt találni, de terveink szerint tovább fejlesztjük a rendezvényteret. Sor kerül a gesztenyeültetvény kialakítására is, amit már elkezdtünk, aztán majd bővíteni is szeretnénk.

Megtudtuk továbbá azt is, hogy megújul a faluba Szécsisziget felől bevezető útszakasz egy része is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában