Havazás

2018.02.20. 13:40

A hóból nem sok jutott Kanizsára

Az ország nyugati részén hóhelyzet van – ekképp jellemezte a meteorológia az időjárást kedden, a késő délelőtti órákban.

Szabó Zsófia

Fotó: Szakony Attila

 

Viszont Dél-Zalában, Nagykanizsán és a környékén éppen csak megmutatta magát a hó. Szakaszokban, változó intenzitással esik kedd reggel óta, ám az egyelőre plusz hőmérséklet az olvadás javára dolgozik.

A város útjai mindössze nedvesek, latyakosak, összefüggő, alig 1-2 centis hóréteg csak a külterületeken, érintetlen részeken van. Járhatatlan út a térségben (egyelőre) nincs.

Hóakadály nem nehezíti a közlekedést, közlekedési baleset a hó miatt Dél-Zalában kedden nem történt – mondta Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Ahogy azt is, ugyanolyan szolgálati rendben dolgoznak a tűzoltók, mint bármely más időszakban.

A rendőrségen viszont kedd reggel óta, a „rendkívüli időjárás miatt”, megkezdte működését az érintett megyei igazgatóságok csapatszolgálati törzse. A tájékoztatás szerint az elkövetkezendő napokban erős havazás várható a Dunántúlon, ezért operatív törzsek fogják a rendőrségi munkákat koordinálni.

A Netta-Pannonia Kft-nél, amely Nagykanizsa útjainak hó-és síkosságmentesítéséért felel, hétfő este óta megerősített létszámmal, teljes készenlétben várják, hogy a tél megmutassa a foga fehérjét.

Császár András logisztikai vezető jelezte: kedd  reggel hajnali háromkor három munkagéppel elkezdték a takarítást a fő és mellékutakon.

Fotós: Szakony Attila

– Akkor mindössze csak sózni lehetett, tolni nem, mert nem volt akkora mennyiségű a hó – közölte. Azt is: a kézi brigádok, akik a buszmegállók és a gyalogátkelőhelyek takarításáért felelnek, szintén korán szolgálatba álltak. Így a lakosság reggel, munkába menet, tiszta utakon közlekedhetett. Mindezt saját munkatársai segítségével oldotta meg a cég, nem volt szükség alvállalkozók közreműködésére.

A logisztikai vezető kiemelte: mivel kedd estig várható az előrejelzések szerint nagy havazás, ezért a készenlétet fenntartják. Mindez nyolc autót, harminc embert, illetve több alvállalkozót jelent.

A Magyar Közút Zrt. szintén készültségbe helyezte hóeltakarító eszközeit a nagyobb havazással (várhatóan) érintett területeken. Emellett, a cég tájékoztatása szerint, a szükséges, megelőző sózásokat is megkezdték már tegnap, a szükséges beavatkozásokat pedig megerősített személyzettel látják el az elkövetkezendő napokban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában