Közös szenvedély

2018.02.25. 15:30

Érem-és bélyeggyűjtők találkoztak Zalaegerszegen

A regionális cserenapot egykor útjára indító városi bélyeggyűjtő kör kisebb létszámban képviseltette magát a vasárnap megrendezett, immár 35 összejövetelen a Kereszturyi művelődési központban.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

Ahogy Szabó Miklós, a városi kör régi tagja, egykori titkára fogalmazott az éremgyűjtők népesebb számban jelentek meg. A bélyeggyűjtők kevesebben jöttek el, ennek oka lehet, hogy a filatelista egyesületek, a tagok  száma is csökken, némiképp ahhoz hasonlóan, ahogy a forgalomba kerülő bélyegeké is.

Fotó: Pezzetta Umberto

A megszállottak azonban nem hagyták volna ki az alkalmat, közéjük tartozott Bakcsi Róbert is, akit gyerekkorában fogott meg a filatélia.  Bár első gyűjteménye a háborúban veszett oda, ám a szintén bélyeggyűjtő menyasszonyának, feleségének, Szilágyi Ilonának köszönhetően  a '70-es évek elején fellobbant újra a szenvedély, amire igazán akkor fordíthatott több időt, miután nyugdíjba ment. Ennek is már 30 éve, mert Bakcsi Róbert 90 évével a filatelisták doyenje.

A legfiatalabb érdeklődők egyike, Horváth Olivér is megfordult asztalánál. Mint kiderült, a hétéves egerszegi fiút édesapja fertőzte meg a bélyegek iránti érdeklődéssel. A 35. cserenap kínálata ez alkalommal is széles kör érdeklődését elégítette ki. Különleges papírpénzek, jelvények, kitüntetések, katonai felszerelések, kardok, kulacsok, tőrök, újságok, képeslapok. megsárgult újságok, bakelitlemezek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában