Megvan a helyük

2018.01.08. 09:00

Saját „főhadiszállása” lett a gelsei önkéntes tűzoltóknak

Régóta dédelgetett vágya vált valóra a helyi önkéntes tűzoltó egyesületnek. Saját kasszából és támogatásoknak köszönhetően sikerült megvásárolniuk egy évekig lakatlan, jó állapotú házat a falu közepén.

Szabó Zsófia

Baján Sándor, a Gelsei ÖTE elnöke és Sziva Nándor önkéntes tűzoltó megkezdte a ház lomtalanítását Fotó: Szakony Attila

Az immár tízéves, közel húsz főt számláló egyesületnek korábban az egészségház mögött volt a székhelye. A kis épületet a falu vezetése bocsájtotta a csapat rendelkezésére, amit idővel komfortosítottak és vízzel, villannyal is elláttak.

Baján Sándor, a Gelsei ÖTE elnöke és Sziva Nándor önkéntes tűzoltó megkezdte a ház lomtalanítását Fotó: Szakony Attila

– Mindenképp szerettünk volna saját helyet – mondta Baján Sándor, a Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. – Hosszú időbe telt, amire meglett a vásárláshoz szükséges anyagi fedezet. Egy régi családi házat szemeltünk ki, ami a közút mellett, jól megközelíthető, frekventált helyen található. Két millió forint volt a vételár, amit saját forrásból, valamint az önkormányzat és helyi vállalkozók jóvoltából fedeztünk – részletezte. Ahogy azt is: soron következő feladat a ház részleges „átalakítása” lesz. A felesleges bútorok kipakolását már elkezdte a csapat. A napokban tervező is szemügyre veszi az ingatlant.

Fotó: Szakony Attila

– Az anno hálószobának használt helyiségből klubszoba lesz, ám irodát is kialakítunk a vizesblokkal már most is ellátott házban – folytatta Baján Sándor. – Nem kell újjáépíteni a belterét, mindössze minimális renoválásra, esztétikai korszerűsítésre lesz szükség. A tervek szerint idén el is készülünk vele. Jóval nagyobb feladat lesz annak a száz négyzetméteres szertárnak az építése, ahol a felszereléseinket, eszközeinket tárolnánk. Nem lesz olcsó sem: hatmillió forint a kivitelezés előrelátható költsége.

Az önkéntes tűzoltók elnöke hozzátette: a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közbenjárására sikerült jelentős anyagi támogatást kapniuk az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól a csarnok építésére. További segítséget a májusi tűzoltóbál bevételéből és szponzorok hozzájárulásából remélünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában