Újévköszöntő fogadás

2018.01.10. 07:00

Nyolcmilliárdos fejlesztések Hévízen

Idén nyolcmilliárd forint értékben kezdődnek fejlesztések a városban, amelyek tovább erősítik a turizmust és javítják az ott élők életminőségét.

Péter Árpád

Sikert és eredményeket csak összefogással lehet elérni, mondta ünnepi beszédében Papp Gábor polgármester (jobbra). Balról Manninger Jenő országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere Fotó: Antal Anita

Minderről Papp Gábor polgármester beszélt a város újévköszöntő fogadásán, kiemelve: 2017-ben Hévíz ismét előrelépett, a szálláshelyeken az előző évinél 12 százalékkal több, egymillió-kétszázezer vendégéjszakát regisztráltak, amivel a város vélhetően továbbra is biztosítja első helyét az ország leglátogatottabb vidéki településeinek listáján.

Papp Gábor úgy fogalmazott, tavaly tovább erősítették külkapcsolataikat, aminek a turisztikai adatokban látszanak is az eredményei. Mint mondta, 2017-ben Hévíz új dimenzióba került.

- Tavaly év végén nagy fába vágtuk a fejszénket: hozzáláttunk a város főutcájának felújításához – folytatta a polgármester, hozzátéve, az eredmény önmagáért beszél majd, mert nemcsak a szükséges útburkolati rekonstrukciót végzik el, hanem közműfelújítás, járdaszélesítés, parkolóépítés is lesz, és kicserélik a zöldfelületeket. Emellett új helyre kerül az autóbusz-pályaudvar, kerékpáros utak épülnek és modern sportcsarnokkal gazdagodik a város.

Sikert és eredményeket csak összefogással lehet elérni, mondta ünnepi beszédében Papp Gábor polgármester (jobbra). Balról Manninger Jenő országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere Fotó: Antal Anita

A polgármester jelezte, folytatódnak a környezet- és természetvédelmi fejlesztések, felújítják a Zrínyi utcát, sportszállót és kollégiumot építenek, átalakítják a termelői piacot és a nagyparkolót.

Idén összességében nyolcmilliárd forint értékben kezdődnek beruházások a városban, s további 6,6 milliárdos, a kormány által támogatott fejlesztés indul a Hévíz-Balaton Airporton, aminek köszönhetőn három éven belül több menetrend szerinti és cargo járatot fogadhat majd a repülőtér, amiből a térség, sőt, egész Zala megye profitálhat.

- Sikert és eredményeket csak összefogással tudunk elérni – összegzett Papp Gábor. – Emellett szükség van a kemény és elhivatott munkára, az innovatív gondolkodásra, a felkészült munkatársakra, és úgy gondolom, számunkra ezek a lehetőségek adottak.

Pohárköszöntőjében Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Zala megye fejlesztési biztosa az elmúlt évek beruházásait sorolva kijelentette, Hévíz sikeres, fejlődő település, és nem véletlen, hogy ideérkezve mosolygós emberekkel találkozik. Azt mondta, a város a turizmust tekintve remekül teljesít, amihez hozzájárul az önkormányzat elkötelezettsége és a kormányzati támogatás is.

Az újévköszöntő fogadáson a Hévízen is csillag születhet tehetségkutató versenyen feltűnt Szakonyi Milán kápráztatta el a vendégeket. A fiatal zenész részt vett a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon Bécsben Csemer Boglárka ,,BOGGIE” produkciójában, alapító tagja a Budapest Voices acapella csapatnak, s a nemzetközileg is elismert Balázs Elemér Group férfi énekese. Az előadó ezúttal Eric Clapton és John Mayer dalaival kívánt boldog, sikeres új évet Hévíz és Zala megye polgárainak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában