Pannon Egyetem

2018.01.12. 11:30

Nyílt nap az egerszegi mérnöki karon

Több száz középiskolás töltötte meg tegnap az egyetemi nagyelőadót. A fiatalok nyílt napon kaptak tájékoztatást a Pannon Egyetem kínálta továbbtanulási lehetőségekről.

Hajdú Péter

Látott már pneumobilt?

Fotó: Katona Tibor

A Pannon Egyetem Mérnöki Kara tartott tegnap nyílt napot, a pályaválasztás előtt álló középiskolások nagy érdeklődésével kísérve. A nagyelőadó aulájában a fiatalok rögtönzött bemutatókat tekinthettek meg, bent pedig előadásokon kaptak tájékoztatást.

- Rendezvényünk célja, hogy a középiskolás diákokkal megismertessük, a Pannon Egyetem milyen képzéseket indít az őszi félévtől, illetve bemutatjuk, hogy Zala megyében Keszthelyen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen milyen a képzési kínálatunk. Ezen belül természetesen a zalaegerszegi mechatronikai képzésre fókuszálunk.

Látott már pneumobilt?
Fotós: Katona Tibor

Zalaegerszegen alapszakon mechatronikai mérnökképzést indítunk nappali és levelező formában, illetve az élethosszig tartó tanulási programunkhoz kapcsolódva vannak szakmérnöki képzéseink is, amelyeken a már végzett szakemberek továbbképezhetik magukat – bocsátotta előre Németh Sándor, a kar oktatási dékánhelyettese.

A fiatalokat a város vezetése nevében dr. Vadvári Tibor alpolgármester köszöntötte, egyebek közt elmondva, hogy a megyeszékhelyen a vállalkozások igényeire alapozva folyik a felsőfokú műszaki képzés, majd az ösztöndíjakról és a munkalehetőségekről is szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában