Szilveszter

2018.01.01. 15:17

Koccintás a határon

Mintegy 200-an gyűltek össze elbúcsúztatni az óévet és köszönteni az új esztendőt hétvégén a Zsitkóc és Bödeháza között található hetési Barátság Parkban.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

Szombaton délelőtt mintegy 170 túrázó indult a zsitkóci faluotthontól, hogy a riganyóci hegyen át a határ mentén megérkezzen a Barátság Parkba, ahol már negyedik éve búcsúztatják közösen az óévet a határ menti – magyar és muravidéki – községek lakói és a hozzájuk csatlakozók. A végállomáson már közel 200-an gyűltek össze, többen a kora délutáni pezsgős koccintásra érkeztek meg a parkba. A rövid ünnepségen többen is köszöntötték a jelen lévőket a szlovén és a magyar oldalról egyaránt, köztük a házigazdák, Büki László, Bödeháza polgármestere és Bacsi László, a zsitkóci helyi közösség elnöke is szólt. Utóbbi elmondta: évről évre egyre többen csatlakoznak ehhez a programhoz és örömét fejezte ki amiatt, hogy a határ menti kapcsolatok is folyamatosan fejlődnek.

Fotó: A szerző
Fotó: A szerző

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában